Прості рецепти хлібу та пасти з мінімума інгредієнтів
Прості рецепти хлібу та пасти з мінімума інгредієнтів

Прості рецепти хлібу та пасти з мінімума інгредієнтів

Розповідаємо тобі про смачні рецепти кожен день.

На цей раз — ділимося легкими рецептами хліба і пасти від Джеймі Олівера, а також простими рецептами хлібу.

Рецепти від Джеймі Олівера.

Джеймі Олівер завжди знає, що приготувати, щоб скрасити похмурий день, урізноманітнити навіть самий нудний карантин.

Його рецепти не тільки смачні, але разом з тим — легкі в приготуванні і корисні.

Готувати так, як готує Джеймі Олівер, може кожен, і повір, ти теж зможеш.

Спробуй приготувати хліб і макарони за його чудовими рецептами з двох інгредієнтів.

Супер-швидка паста.

«Мій легкий рецепт домашньої пасти відмінно підходить для екстрених випадків.

Вам не потрібна машина для макаронів, просто качалка»,.

— відгукується про цей рецепт сам Джеймі, стверджуючи, що приготування займає всього 15 хвилин.

Тобі знадобиться:.

2 великі жмені борошна.

Борошно просип через ситечко в миску, а потім поступово залий водою.

Води повинно бути стільки, щоб вийшла пластична, але не липка кулька тіста, яку буде легко розкачати.

Добре заміси тісто пару хвилин.

Посип стіл борошном і розкачай тісто не товще 2 мм.

Добре посип борошном і наріж тоненькими пасмами за допомогою гострого ножа.

Муки має бути достатньо, щоб пасма не злиплися.

Воду в каструлі посолити, поперчити і закип’яти.

Макарони кинь в киплячу воду і готуй близько двох хвилин, після чого злий воду і змішай з обраним соусом.

Одна порція таких домашніх макаронів — це 8% від добової норми споживання для дорослої людини.

Всього 167 калорій!.

Домашній хліб з двох інгредієнтів.

Хіба може бути щось більш розслаблююче, ніж приготування домашнього хліба? Ми рекомендуємо цей рецепт хліба, тому що в ньому суцільні переваги:.

всього два інгредієнти;.

легко готувати;.

веганський рецепт — без молока.

«З одного простого рецепту хліба, подібного до цього, можна зробити мільйон речей — великих, маленьких, в жерстяній банці, на підносі, проявити творчий підхід»,.

— каже Джеймі про свій рецепт.

7 г сухих дріжджів.

1 кг борошна для випічки.

Підготуй велику миску.

Налий в неї 650 мл прохолодної води і додай дріжджі.

Розмішуй дріжджі віночком протягом двох хвилин.

Додай в воду половину чайної ложки солі, можеш додати спецій і прянощів за смаком.

Потім починай просівати невеликими порціями борошно і розмішувати тісто виделкою.

Робити це потрібно до тих пір, поки воно не стане щільним.

Візьми тісто в руки, збери його кулькою і додай трохи борошна, щоб воно не прилипало до рук.

Добре заміси тісто протягом п’яти хвилин, поки не вийде еластичне і шовковисте.

Сформуй тісто в кулю, поклади в миску і злегка посип борошном.

Накрий тісто вологим рушником і дай настоятися близько години в теплому місці.

Тісто має збільшитися в два рази, запам’ятай! І стояти воно повинно до тих пір, поки не збільшиться.

Як тільки тісто збільшиться, починай місити його протягом тридцяти секунд.

Активно! Це класна зарядка для рук, до слова.

Переклади тісто в форму або на піднос, залиш на годину, поки тісто не збільшиться.

Після цього запікай хліб 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Джеймі рекомендує використовувати для цього рецепта різноманітні начинки — сир, помідори, перчики, горіхи і часник, і навіть джем і мед!.

Домашній хліб на сковорідці.

Надзвичайно простий, швидкий та доступний усім домашній хліб на сковорідці.

500 мл води.

5,5 г сухих дріжджів.

1 ч.

1 ч.

500 г борошна.

1 ч.

рослинної олії, щоб змастити сковорідку.

Підігрій воду до теплого стану, щоб можна було комфортно засунути в неї руку.

Висип дріжджі, сіль та цукор, добре перемішай.

Насип порціями борошно, просіюючи його через ситечко.

Після кожної порції борошна ретельно перемішуй суміш вінчиком або ложкою.

Заміси тісто міксером або просто руками.

Продовжуй всипати борошно, щоб тісто було не дуже рідким, але й не надто тугим.

Достатньо – коли тісто почне відлипати від рук.

Готове тісто зліпи в кулю та прибери на годину в тепле місце, щоб піднялось.

Через годину дістань та трошки обімни.

У сковорідку з твердим дном налий олію та добре змаж стінки.

Виклади тісто на сковорідку, розподіли по дну.

Накрий кришкою та залиш так ще на пів години.

Коли тісто знову підніметься, включи плиту на максимально маленький вогонь.

Постав сковорідку, накрий кришкою, смаж близько 30 хвилин.

Слідкуй за тим, щоб не підгорів.

Бажано, щоб кришка була прозора, щоб ти бачила, що там відбувається.

Переверни хліб через пів години й знову просмаж ще стільки ж.

Бездріжджовий хліб.

Це хороша заміна хлібу на кожен день.

Готується в духовці.

3 скл.

400 г.

1 ч.

1 ч.

рослинної олії.

сіль до смаку.

Змішай всі продукти разом та заміси м’яке тісто.

Якщо треба – додай ще трошки борошна.

Розділи тісто на рівні частини, з кожного сформуй пласкі хлібчики, товщиною не більше ніж 1 см.

Наколи виделкою, щоб рівномірно пропеклись.

Застели противень пергаментом, розігрій духовку на 180 градусів.

Випікай хлібчики 20-25 хвилин.

Джерело матеріала
loader