Налистники з волоськими горіхами та згущеним молоком: простий рецепт
Налистники з волоськими горіхами та згущеним молоком: простий рецепт

Налистники з волоськими горіхами та згущеним молоком: простий рецепт

«Млинці можна готувати, не прив`язуючись до святкової дати чи Масляної Це повсякденне блюдо, яке готувати досить просто та швидко. Знадобиться борошно, молоко, цукор, яйця та дрібка солі. Спочатку випікаємо тоненькі млинці, а коли до них додаємо начинку, вони перетворюються на налисники.

Різні млинці люблять усі, тому пропоную ще й рецепт млинців на кефірі з вершково-медовим соусом, тому що на кефірі вони виходять і м`які, і пухкі одночасно.

Начинка може бути з м`яса, риби, овочів чи фруктів. Ми приготували млинці зі згущеним молоком і волоськими горіхами. Вийшло дуже смачно. Таку страву можна приготувати на сніданок, як десерт, або взяти з собою у подорож. Для млинців з горіхами та згущеним молоком не потрібні особливі умови зберігання», — каже Євген Клопотенко.

Секрети приготування начинки для млинців

Перед тим, як додати горіхи в варене згущене молоко, раджу попередньо обсмажити їх на середньому або маленькому вогні на сухій сковороді. Зачекайте, поки вони трохи охолонуть, потім подрібніть. Це надасть страві приємного хрускоту та яскравого горіхового аромату. Згущене молоко краще придбати варене, щоб заощадити час на приготуванні.

Як приготувати млинці зі згущеним молоком і горіхами

Складові:

Для млинців:

520 г борошна

6 яєць

900 мл молока

2 ст. л. соняшникової олії

2 ст. л. цукру

1 ч. л. солі

Для начинки:

100 г волоських горіхів

1 банка вареного згущеного молока

Смачний і простий рецепт: налистники з волоськими горіхами та згущеним молоком

Зробіть тісто для млинців. У мисці з`єднайте 6 яєць, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі та 520 г борошна. Ви можете використовувати менше цукру, адже начинка досить солодка. Добре вимісіть тісто до однорідного стану за допомогою віночка або використовуйте кухонну машину з насадкою віночком. Головне, щоб не було грудочок.

Влийте в миску 900 мл молока і знову ретельно перемішайте до однорідності. Потім додайте 2 ст. л. олії та залиште тісто на 20 хвилин відпочивати.

Наливайте тісто ополоником усередину сковороди, тоді воно рівномірно розподіляється і налистники виходять тоненькі. Якщо не впевнені у своїй сковороді, змащуйте її олією або протирайте шматочком сала. На смаку це не відобразиться. Смажте млинці на сухій сковороді з обох боків до рум`яної скоринки.

Коли всі млинці спекли, готуйте налисники. На кожен млинець кладіть начинку, змащуючи його вареним згущеним молоком і посипайте подрібненим волоським горіхом. Якщо не впевнені, що зможете правильно розподілити начинку, зробіть її окремо: вилийте банку вареного згущеного молока в миску, додайте 100 г горіхів і перемішайте. Після цього накладайте на млинець, згорніть трубочкою або конвертиком і подавайте на стіл. Подавайте до млинців улюблений напій.


Теги: готуємо вдома, десерт ELLE, рецепти клопотенко
Джерело матеріала
loader