Нутріціолог, експерт зі здорового харчування Лора Філіпова поділилася простим рецептом смачної української страви — кабачкових оладок із зеленню та пармезаном.
Для приготування нам потрібно:
Кабачки 2-3 шт середніх
2 яйця
2-3 ст.л. густого йогурту (2,5-3,2%)
Твердий сир — ідеально пармезан
1 ст.л. оливкової олії для обсмажування
2 ст.л. борошна твердих сортів пшениці або манки
Сіль, чорний мелений перець
Зелена цибуля, кріп
Як готуємо:
Кабачки натираємо на дрібній тертці, добре віджимаємо.
Додаємо яйця, йогурт, дрібнонарізану зелень, сир, посолимо/перчимо і добре вимішуємо.
Додаємо борошно, розмішуємо.
Смажимо на антипригарній сковороді.
Знімаємо на паперовий рушник
Подаємо зі сметаною, йогуртом (можна додати зелень, спеції, часник).
Теги: готуємо вдома, дієтичні оладки, нутріціологія