Рибні січники з хрусткою скоринкою: покроковий рецепт
Рибні січники з хрусткою скоринкою: покроковий рецепт

Рибні січники з хрусткою скоринкою: покроковий рецепт

«Січеники — смачна соковита страва з хрусткою скоринкою, яка урізноманітнить повсякденне меню. Готувати його дуже просто і можна обійтися лише чотирма інгредієнтами — рибою, мукою, яйцем і сіллю. Подавати можна з улюбленою кашею, макаронами, вершковим або томатним соусом і брати з собою в подорож. Не турбуйтеся, якщо вони добре пропечені або просмажені, термін придатності до 4-5 годин. Вони смачні як у гарячому вигляді, так і охолодженими. І ще — січники відрізняються від котлет тим, що використовується рубане м`ясо, що робить страву зовсім іншої структури», — пояснює Євген Клопотенко.

Секрети приготування рибних січників:

Для рибних січників можна брати готове філе або цілу рибу. Якщо хочете прискорити час приготування, просто порубайте ножем. А нам захотілося попередньо наситити смак риби бульйоном, тому відварили з цибулею, морквою та оцтом. Щодо спецій, то достатньо буде використовувати лише сіль та чорний мелений перець. Якщо у вас є бажання урізноманітнити смак, використовуйте будь-яку зелень — петрушку, кріп, кінзу чи базилік. Також додайте сухі прянощі — перець чилі, коріандр та часник.

Січоники смажать на сковороді або роблять у фритюрі, тоді страва буде жирнішою. Ми вирішили запекти, щоб не використовувати олію і тим самим зменшити калорійність страви. Вийшло дуже смачно, соковито, ніжно і з хрусткою скоринкою. Обов`язково спробуйте і ви.

Як приготувати рибні січники

Складові:

600-700 г філе сома (1 невеликий сом)

100 мл оцту

1 велика цибулина

1 середня морква

1 л води

1 яйце

1 ст. л. борошна

3-4 ст. л. панірувальних сухарів

сіль та перець за смаком

Рибні січники з хрусткою скоринкою: покроковий рецепт

Зваріть рибу у бульйоні. Тушку сома випатрайте, видаліть зябра, добре помийте і наріжте великими шматками. Перекладіть рибу разом з головою в сотейник або каструлю, залийте 1 л холодної води, додайте 100 мл оцту, очищений і розрізаний хрест-навхрест лук і моркву великими шматками. Варіть на середньому вогні після закипання 2-3 хвилини та залиште охолоджуватися в бульйоні.

Увімкніть духовку до 180 градусів.

Зробіть рубаний фарш. Вийміть шматки риби з бульйону, видаліть усі кісточки і порубайте гострим ножем філе. Перекладіть у глибоку миску, додайте 1 яйце та 1 ст. л. борошна. Посоліть і поперчіть до смаку. Вимішайте фарш до однорідної суміші. Краще використовувати сіль дрібного помелу, вона швидше розтане.

Сформуйте січники. У тарілку висипте 3-4 ст. л. панірувальних сухарів, а з рубаного фаршу зробіть січники масою 50 г і плоскою круглою форми, а потім кожен запаніруйте.

Деко застеліть пергаментним папером, викладіть січники і поставте запікатися на 7-10 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо ваші січники великі, вам знадобиться більше часу на їх приготування. Подавайте гарячими чи холодними з улюбленим соусом.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенко, українська кухня, що приготувати вдома
Джерело матеріала
loader