«Напевно, коли мова заходить про ковбаски, то одразу з`являються м`ясні ковбаски. Але я маю альтернативний рецепт — ковбаски з картоплі. Готувати їх просто, а всі інгредієнти ви, найімовірніше, знайдете на кухні», — каже Євген Клопотенко.
Поради, які допоможуть зробити смачні домашні ковбаски:
М`ясо. Насправді, ковбаски можна робити з будь-якого м`яса: курятини, індичати, свинини та телятини. Але мені подобається мікс, наприклад, телятини, свинини та курятини. Такі ковбаски виходять у міру жирними. М`ясо можна різати будь-якими шматками або зовсім пропустити через м`ясорубку. Якщо хочете, щоб ковбаска вийшла ніжною, шматочки м`яса замочіть у молоці на 2-3 години у холодильнику. Також до м`яса можна додати кілька ложок соєвого соусу, щоб отримати пікантний смак.
Спеції. Для ковбасок найкраще брати свіжомелені спеції, тоді страва вийде ароматною. Можна використовувати часник, чорний перець, лавровий лист, гірчицю, а також додавати копчену паприку, пластівці перцю чилі, чебрець, розмарин та куркуму. Втім, ви можете експериментувати, довіряючи смаку.
Готуємо. Ковбасу перед запіканням обов`язково потрібно пробити у кількох місцях дерев`яною зубочисткою. Це необхідно для того, щоб вона у процесі приготування не луснула. Викладайте ковбасу на пергаментний папір, змащений олією, а поруч можна покласти зубчики часнику. Ковбасу можна готувати і на мангалі, і смажити в сковороді із закритою кришкою з додаванням невеликої кількості води.
Як приготувати ковбаски з картоплі?
Складові:
6-8 картоплин
150 г сала
2-3 цибулі
дрібка меленого лаврового листа
3-4 зубчики часнику
кишки для ковбаси
сметана для подачі
сіль та перець за смаком
Рецепт домашніх ковбасок із картоплі: покроковий рецепт
Візьміть 6-8 картоплин, і відваріть у мундирі. Нехай охолоне, а потім почистіть.
Наріжте 150 сала невеликими кубиками і відправте на сковороду, розтопивши до стану м`яких шкварок. Приберіть їх зі сковороди, а на смальці, який вийшов підсмажте порізаних 2-3 цибулі та 3-4 зубчики часнику.
Картоплю пропустіть через м`ясорубку або потовчіть, додайте шкварки з цибулею та часником, сіль та перець за смаком, а також мелений лавровий лист. Усю масу ретельно перемішайте.
Тепер наповніть кишки підготовленою масою, сформувавши ковбаски приблизною довжиною 12-15 см. Після цього візьміть дерев`яну зубочистку і в кожну ковбаску проткніть в декількох місцях.
Викладіть ковбаски на лист, застелений пергаментним папером і змащений олією, і запікайте 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Подавайте ковбаски гарячими та зі сметаною.