5 причин їсти полуницю частіше
5 причин їсти полуницю частіше

5 причин їсти полуницю частіше

Полуниця — головна героїня літніх десертів, салатів і навіть основних страв. При цьому смачна ягода ще й дуже корисна. Ми зібрали п’ять причин їсти полуницю частіше.

Полуниця не шкодить фігурі

На 100 грамів припадає лише 33 кілокалорії. Також полуниця відрізняється низьким глікемічним індексом — 40, а отже, запобігає накопиченню жирів.

Полуниця допомагає зберегти молодість

Літня ягода входить до списку топпродуктів для чистої та молодої шкіри. За рахунок вмісту потужних антиоксидантів, таких як пеларгонідин (сполука-антоціан надає яскраво-червоного забарвлення ягодам, кількість пропорційна ступеню дозрівання плодів), елагінова кислота (поліфенол, що сприяє боротьбі з бактеріальною інфекцією), елаготаніни (наприклад, сангвіїн), вона протистоїть процесам старіння.

Полуниця корисна вагітним

Смачна ягода — джерело фолієвої кислоти, без якої неможливий гармонійний розвиток плода та здоров’я майбутньої мами. Ось чому для вагітних дуже важливо включити у щоденний літній раціон полуницю.

Полуниця важлива для імунітету

У полуниці міститься дуже багато вітаміну С. Наприклад, у 8 великих стиглих ягодах полуниці міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині. Тобто, з’їдаючи склянку ягід, ви забезпечуєте організм приблизно добовою нормою цього цінного для імунітету вітаміну.

Полуниця нормалізує цукор у крові

Це одна з небагатьох солодких ягід, яку дозволяють включати до раціону діабетикам. Вона не лише не сприяє різкому підвищенню рівня цукру в крові, а й успішно нормалізує його.


Теги: жіноче здоров'я, літні ягоди, полуниця
Джерело матеріала
loader