Смачна запіканка з кабачків з моцарелою
Смачна запіканка з кабачків з моцарелою

Смачна запіканка з кабачків з моцарелою

«З кабачків можна приготувати багато смачних страв, однією з найпопулярніших я назвав би запіканку. Мені захотілося трохи урізноманітнити її та зробити ніжнішою, тому я додав до кабачків сир і моцарелу. І вирішив, що смак відмінно доповнять горіхи та лимон. Вийшло дуже смачно!» — каже Євген Клопотенко.

Складові:

2 кабачки (середні або цукіні)

1 лимон (цедра та сік)

5-7 гілочок чебрецю

50 г волоських горіхів

200-250 г сиру

200-250 г сиру моцарела

соняшникова олія (для змащування форми)

сіль та перець до смаку

Готуємо запіканку:

Кабачки (2 шт.) добре вимийте та обсушіть паперовим рушником. Обріжте «хвостики» з двох боків. Наріжте тонкими слайсами за допомогою мандоліни, шатківниці або тертки.

Додайте до кабачків цедру лимона, натерши її на дрібній тертці.

Збризніть слайси кабачків соком лимона, половини або цілого до смаку.

Посоліть і поперчіть до смаку, додайте листочки 5-7 гілочок чебрецю й акуратно перемішайте. Залишіть на 10-15 хвилин, щоб з кабачків зійшла зайва рідина.

Форму для запікання змастіть олією і рівномірно розподіліть половину тонких слайсів кабачків по формі, злегка віджимаючи зайву рідину. Посипте половиною сиру (100-125 г) і моцарели (100-125 г), попередньо натерши їх на крупній тертці.

Зверху розподіліть слайси решти кабачків по формі й посипте рештою сиру і моцарели. Подрібніть до бажаного розміру 50 г волоських горіхів та посипте запіканку зверху. Запікайте у духовці з температурою 180 градусів протягом 25-30 хвилин у режимі конвекції. Готово!


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, українська кухня
Джерело матеріала
loader