Запечена буженина з яблучним конфітюром на швидку руку
Запечена буженина з яблучним конфітюром на швидку руку

Запечена буженина з яблучним конфітюром на швидку руку

«Свинина, медово-лаймовий маринад і яблучний конфітюр… Ви можете подумати, що це незвичайне поєднання. Насправді мікс м`яса і чогось солодкого — не новий. Такий кулінарний прийом використовується для балансу смаку, тому варто спробувати. У нашому рецепті гармонійно поєдналися: ніжна соковита свинина, кисло-солодкі яблука, аромати хвойного розмарину та часнику.

Ми рекомендуємо запечену буженину готувати не лише для святкового столу. Вона рятує, коли треба взяти щось у подорож чи приготувати швидкий сніданок чи перекушування», — каже Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування буженини

Беріть будь-який шматочок свинини залежно від своїх переваг. Ми захотіли нежирну буженину, тому використовували корейку. Щоб одержати рум`яну кірку, змастили м`ясо лаймово-медовим соусом. Ще такий ефект можна досягти, використовуючи соєвий соус. Для цієї страви ідеально мати яблука сорту Симиренка. Вони кисло-солодкі та жорсткі — те, що потрібне для конфітюру.

Як приготувати буженину з яблучним конфітюром

Складові:

Для буженини:

600 г свинячої корейки

2-3 зубчики часнику

2-3 гілочки розмарину

50 г меду

велика морська сіль за смаком

чорний мелений перець за смаком

2 ст. л. оливкової олії

1,5 лайма

1 зірочка анісу

Для яблучного конфітюру:

200 г кисло-солодких яблук

100 мл води

1 гілочка розмарину

50 г цукру

1 лавровий лист

Запечена буженина з яблучним конфітюром: покроковий рецепт

Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів. Свинячу корейку (600 г) помийте, обсушіть паперовими рушниками та зачистіть від плівок та жиру. Змастіть м`ясо 2 ст. л. оливкової олії. Можете використовувати соняшникову. Посоліть великою морською сіллю, і поперчіть з усіх боків. Щоб отримати більш виражений аромат, зробіть свіжомелений чорний перець. Ще попередньо підсмажте його на сухій сковороді.

Зробіть неглибокі надрізи в м`ясі та помістіть туди 2-3 гілочки розмарину. Якщо немає свіжого розмарину, беріть сухий.

Зробіть невеликі дірочки для 2-3 зубчиків часнику. За бажанням використовуйте більше часнику.

Вижміть сік з одного лайма і полийте шматок свинини. Натріть цедру з половини цитрусу, не торкаючись білої частини, і змастіть м`ясо. Можна взяти звичайний лимон, але зауважте, що лайм має більш насичений смак та аромат.

Зробіть медово-лаймовий соус для свинини. Для цього змішайте в мисці сік половини лайма, 50 г рідкого меду та 1 зірочку анісу. Добре перемішайте. Якщо у вас зацукрований мед, розтопіть його на паровій бані чи у мікрохвильовій печі. М`ясо перекладіть на лист, і змастіть соусом за допомогою кулінарного пензлика.

Поставте м`ясо запікати при температурі 180 градусів на 30-40 хвилин у режимі верхнього та нижнього нагріву чи конвекції. Свинина має добре підрум`янитися.

Приготуйте яблучний конфітюр. Очистіть від шкірки 200 г кисло-солодких яблук і наріжте невеликими однаковими кубиками. Перекладіть у сотейник. Додайте гілочку розмарину та лавровий лист.

Всипте 50 г цукру та влийте 100 мл води. Варіть конфітюр на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин.

Дістаньте м`ясо з духовки, перекладіть на тарілку і викладіть на нього яблучний конфітюр. Залишіть на 15-20 хвилин, щоб м`ясо добре просочилося соком яблук. Подавайте до столу.

 


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Джерело матеріала
loader