Рибні січеники з хрумкою скоринкою: дуже смачний рецепт
Рибні січеники з хрумкою скоринкою: дуже смачний рецепт

Рибні січеники з хрумкою скоринкою: дуже смачний рецепт

«Січеники — смачна соковита страва зі хрумкою скоринкою, яка урізноманітнить повсякденне меню. Готувати її дуже просто та здебільшого можна обійтися лише чотирма інгредієнтами — рибою, борошном, яйцем та сіллю.

Подавати їх можна з улюбленою кашею, макаронами, з вершковим чи томатним соусом та брати з собою в подорож. Не переймайтеся, якщо вони добре пропечені чи просмажені, то строк придатності до 4-5 годин. Вони смакують як в гарячому вигляді, так і охолодженими. І ще — січеники відрізняються від котлет тим, що використовується порубане м’ясо, що робить страву зовсім іншою структури», — пояснює Євген Клопотенко.

Секрети приготування рибних січеників

Для рибних січеників ви можете брати готове філе чи цілу рибу. Якщо хочете прискорити час приготування, просто порубайте ножем. А нам захотілося попередньо наситити смак риби бульйоном, тож відварили з цибулею, морковкою та оцтом. Щодо спецій, достатньо буде використати лише сіль та чорний мелений перець. Якщо у вас є бажання урізноманітнити смак, використовуйте будь-яку зелень — петрушку, кріп, кінзу чи базилік. Також додайте сухі прянощі — перець чилі, коріандр та часник.

Січеники смажать на пательні чи роблять у фритюрі, тоді страва буде більш жирною. Ми вирішили запекти, щоб не використовувати олію й тим самим зменшити калорійність страви. Вийшло дуже смачно, соковито, ніжно та з хрумкою скоринкою. Обов’язково спробуйте й ви.

Як приготувати рибні січеники

Інгредієнти:

600-700 г філе сома (1 невеликий сом)

100 мл оцту

1 велика цибулина

1 середня морквина

1 л води

1 яйце

1 ст. л. борошна

3-4 ст. л. панірувальних сухарів

сіль та перець до смаку

Рибні січеники з хрумкою скоринкою: покроковий рецепт: покроковий рецепт

Зваріть рибу в бульйоні. Тушку сома випатрайте, видаліть зябра, добре помийте та наріжте великими шматками. Перекладіть рибу разом із головою в сотейник чи каструлю, залийте 1 л холодної води, додайте 100 мл оцту, очищену та розрізану навхрест цибулю та моркву великими шматками. Варіть на середньому вогні після закипання 2-3 хвилини та залиште охолоджуватися в бульйоні.

Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.

Зробіть рубаний фарш. Вийміть шматки риби з бульйону, видаліть всі кісточки та посічіть гострим ножем філе. Перекладіть у глибоку миску, додайте 1 яйце та 1 ст. л. борошна. Посоліть та поперчіть до смаку. Вимішайте фарш до однорідної консистенції. Краще використовувати сіль мілкого помелу, вона швидше розтане.

Сформуйте січеники. В тарілку висипте 3-4 ст. л. панірувальних сухарів, з рубаного фаршу зробіть січеники масою 50 г та плоскої круглої форми, а потім кожен запаніруйте.

Деко застеліть пергаментним папером, викладіть січеники та поставте запікатися на 7-10 хвилин за температури 180 градусів. Якщо ваші січеники великі, вам знадобиться більше часу на їх приготування.

Подавайте гарячими чи холодним з улюбленим соусом.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Джерело матеріала
loader