Смачна полента з грибами та лимоном: простий рецепт
Смачна полента з грибами та лимоном: простий рецепт

Смачна полента з грибами та лимоном: простий рецепт

«Кукурудзяне борошно, мамалига або полента — напрочуд смачна каша, яку впевнено можна віднести до традиційної української кухні. Її готують просто з маслом, з додаванням солоного сиру, овочів або м’яса. Вона чудово поєднується практично з усіма цими продуктами. Я пропоную свій варіант цієї каші — полента з грибами і лимоном. Гриби з вершками в поєднанні з горіхами, соком і цедрою лимону ідеально доповнять ніжний смак кукурудзи», — радить Євген Клопотенко.

Полента з грибами і лимоном: покроковий рецепт

Інгредієнти:

1 стакан кукурудзяної крупи (поленти)

500 г глив

1 лимон (сік та цедра)

1 ст. л. соняшникової олії

200 мл вершків (30 % жирності)

30 г волоських горіхів

1 пучок петрушки

за смаком сіль

Смачна полента з грибами і лимоном: покроковий рецепт

Кукурудзяну крупу насипте в сито і промийте під проточною водою. Перекладіть крупу в каструлю, додайте 1-2 дрібки солі і залийте 3 склянками окропу. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Зменшить вогонь до мінімуму і варіть крупу до готовності 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Це важливо! Коли крупа буде готова, зніміть кашу з вогню і залиште під кришкою на 20 хвилин.

Гриби крупно поріжте і обсмажте на сковороді або сотейнику з соняшниковою олією, поки гриби не стануть м`якими. Додайте вершки, цедру лимона, натерту на тертці, подрібнені ядра горіхів і сік лимону. Тушкуйте 3-4 хвилини на маленькому вогні, додайте сіль за смаком. Подавайте тушковані гриби на кукурудзяній каші разом з подрібненою зеленню.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Джерело матеріала
loader