/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F12aa327eb0a6c10e07ddd4c5042a3a13.jpg)
Сільпо розпочинає сезон кавунів. Звідки їх доставлятимуть в цьому сезоні?
Вітаємо вас на «Хмарочосі»! Ми пишемо про розвиток міст вже 8 років та 8 днів. За цей час ми опублікували вже 18097 новин та статей і продовжуємо це робити щодня. Підтримайте нас щомісячним внеском! За ціною лише однієї поїздки у таксі, ви сприятимете незалежній роботі редакції і допоможете робити Київ місцем для гідного життя, а діяльність влади – прозорішою.
Мережа «Сільпо» розпочинає сезон кавунів з Одеської та Черкаської областей, а також з Іспанії, Греції, Румунії та Молдови.
П’ять років поспіль в магазини Сільпо переправляли сотні тонн кавунів баржею з нині окупованої Херсонщини. 75% всіх баштанних культур вирощується саме там – це величезні обсяги, яких вистачало на всю країну.
Цього року в супермаркетах мережі продаватимуться дині та кавуни від «Дунайського аграрія» та «Південьагропереробки» з Одеської області та «Уманського тепличного комбінату» з Черкаської. Кавуни обіцяють завезти найближчим часом, пояснюючи, що збір урожаю затримався через прохолодну погоду.
Водночас у магазини вже завезли значні партії кавуна з Іспанії, Греції, Румунії та Молдови. У продажу також є дині з Туреччини.
Першого серпня херсонське видання Мост повідомило, що баржу, на якій перевозилися в Київ вирощені в області кавуни, викрали російські окупанти. Баржа належить компанії Нібулон, засновник якої, Олексій Вадатурський, загинув від ворожої ракети.
Відправка баржі з кавунами в столицю стала однією з традицій регіону. У 2020 році кавуни з баржі на полицях Сільпо стали амбасадорами туристичних місць Херсонщини. На баштанних культурах розмістили 200 тисяч наліпок із QR-кодами про цікаві локації регіону.
