Як приготувати пиріг з ревеню?
Як приготувати пиріг з ревеню?

Як приготувати пиріг з ревеню?

«На нашій кухні ревінь зарекомендував себе як безцінний інгредієнт для приготування пирогів, соусів, джемів, варених та киселів. Ми ж пропонуємо вам найкращий варіант його споживання — запечений крамбл, до якого ми додали ще апельсин і корицю. Пиріг дуже простий у виконанні, але напрочуд смачний», — каже Євген Клопотенко.

Секрети приготування страв із ревенем

Для страв вибирайте пружні стебла. Чим яскравіший їхній рожевий колір, тим, вважається, що рослина зріліша. Щоправда, є сорти і зі звичайними зеленими стеблами.

Не використовуйте листя ревеню, якими б красивими вони не були. Вважається, що вони є їстівними. У їхньому складі є шкідливі для людей кислоти.

Стебла ревеню мають терпкий смак, але при цьому вони дуже добре «дружать» у стравах із фруктами чи ягодами. Наприклад, яблука, апельсини чи полуниця добре балансують всю терпкість єства рослини.

Стебла — волокнисті, але ця структура при термічній обробці руйнується, тому видаляти їх не слід.

Як приготувати пиріг з ревеню?

Складові:

400 г стебел ревеню

250 г пшеничного борошна

150 г вівсяних пластівців

1 ч. л. меленої кориці

200 г вершкового масла

2 апельсина (сік та цедра)

150 г цукру

Як приготувати пиріг з ревеню: простий рецепт: покроковий рецепт

Приготуйте всі інгредієнти для крамбла з ревеню. Розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть 400 г стебел ревеню, вимийте їх, очистіть і поріжте на шматочки завширшки 2-3 см.

Вершкове масло| (200 г) поріжте невеликими кубиками. Змішайте в мисці кубики олії, 250 г борошна, 150 г вівсяних пластівців, 1 ч. л. меленої кориці та цедру з двох апельсинів. Суміш ретельно перемішайте руками, поки вона не стане схожою на хлібну крихту.

Вимийте два апельсини, зріжте за допомогою терки цедру і вичавіть за допомогою соковижималки сік з апельсинів в окремий посуд.

У форму для запікання викладіть порізаний ревінь, 100 г цукру, залийте апельсиновим соком і трохи перемішайте. Зверху викладіть вівсяну крихту, посипте залишками цукру. Відправте до духовки на 40-50 хвилин. Дістаньте пиріг із духовки і дайте трохи охолонути. Ідеальним доповненням до крамбла стане кулька ванільного пломбіру або вершкового морозива.


Теги: готуємо вдома, десерт ELLE, рецепти клопотенка
Джерело матеріала
loader