Готуємо, коли зранку обмаль часу: вівсянка з карамелізованою грушею
Готуємо, коли зранку обмаль часу: вівсянка з карамелізованою грушею

Готуємо, коли зранку обмаль часу: вівсянка з карамелізованою грушею

«Найпростіший та один із найсмачніших сніданків — вівсяна каша. Існує безліч способів, як зробити її крутезною. Можна готувати на молоці чи воді, додавати ягоди чи фрукти, горіхи та мед. А ще доповнювати смак різними сирами, підсмаженими чи паровими овочами, шматочками риби та м’яса.

Ми пропонуємо почати ранок з солодкого варіанту — вівсяної каші з карамелізованою грушею та волоськими горіхами. Страву легко та швидко готувати — саме те, що потрібно, коли обмаль часу», —радить Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування вівсяної каші

Ми зварили вівсянку на суміші води та молока, аби отримати насичену вершковим смаком, але не дуже калорійну кашу. Ви можете використати щось одне, або надати перевагу рослинному молоку —мигдальному чи кокосовому.

Вівсянку обирайте до смаку — швидше готуються пластівці, але сплющена чи подрібнена зберегла у своєму складі більше корисних речовин.

Смак каші у нашому рецепті можна доповнити медом чи цукром. Але якщо нічого не додавати, вона буде в міру солодкою.

Горіхи використовуйте ті, які найбільше полюбляєте. Їх можна попередньо замочити на ніч у воді, аби вони були м’якими чи підсмажити на сухій пательні, щоб горіхи більше розкрили свій аромат та смак.

Не забудьте за прянощі. Ми використали кардамон, але до вівсянки також пасуватимуть мелена кориця, імбир, мускатний горіх. При подачі страви можна прикрасити тарілку з кашею свіжим листям запашної м’яти.

У рецепті ми карамелізували тверду солодку грушу, але впевнені, що вона створена для й для інших сміливих гастроекспериментів. Тож ви можете збалансувати смак ще кисломолочним сиром або сиром з блакитною пліснявою.

Вівсяна каша з карамелізованою грушею: покроковий рецепт

Інгредієнти:

Для вівсянки:

100-150 г вівсяних пластівців (звичайних або швидкого приготування)

300 мл води

300 мл молока не менше 2,5%

2 дрібки меленого кардамону

30 г волоського горіха

20 г вершкового масла

цукор до смаку

Для карамелізованої груші:

2 ст. л. меду чи цукру

1 солодка тверда груша

Вівсянка з карамелізованою грушею: готуємо, коли зранку обмаль часу

Карамелізуйте грушу. Вимийте плід та наріжте невеликими шматочками чи слайсами — як вам більш до вподоби. Розігрійте пательню, всипте 2 ст. л. цукру, зробіть невеликий вогонь та зачекайте, поки він розтопиться та почне набувати золотистого відтінку. Викладіть шматочки груші, обсмажуйте не більше 1 хвилини, постійно помішуючи на середньому вогні, аби кожен шматочок закарамелізувався. Пильнуйте, аби цукор не почав горіти. У випадку з медом просто додайте його при обсмажуванні груші.

Відваріть вівсяну кашу. У сотейник всипте 100-150 г вівсяних пластівців, залийте 300 мл води та доведіть до кипіння, а потім додайте 300 мл молока 2,5%, дві дрібки меленого кардамону та цукор до смаку. Варіть на середньому вогні 2-3 хвилини. Якщо у вас плющена або подрібнена вівсянка, збільште час приготування та кількість рідини. Пропорції прочитайте на пакуванні.

Зніміть з вогню, додайте 20 г вершкового масла та дайте постояти 1-2 хвилини. Подавайте кашу з карамелізованою грушею та горіхами.

Джерело матеріала
loader