Українські смузі: прості рецепти з локальних продуктів
Українські смузі: прості рецепти з локальних продуктів

Українські смузі: прості рецепти з локальних продуктів

Багато хто думає, що смузі готуються виключно з імпортних продуктів. Гастрожурналістка та авторка фудблогу «Котлетка» Маша Сердюк спростовує цю думку та розповідає, як приготувати смузі з локальних українських продуктів. 

У перекладі з англійської слово «смузі» означає гладенький, рівний, однорідний, м’який. Саме ці характеристики притаманні страві з подібною назвою. Незважаючи на те, що смузі вважають заморською стравою, готувати їх з екзотичних фруктів — зовсім необов’язково. Приготувати їх можна з сезонних локальних продуктів. А значить — отримати від них найбільшу користь, адже купуючи локальне, ви точно знаєте, що воно не їхало до вас з іншої країни бозна-скільки часу.

Єдиного рецепту смузі не існує, ви можете готувати коктейль зі свіжих або заморожених фруктів, овочів, ягід, можете додавати молоко, а можете — йогурт, кефір, морозиво чи вершки. Єдина умова: ви маєте збити всі інгредієнти до стану гладенького, шовковистого пюре. 

Ягідне смузі

·       улюблені ягоди — 200 г

·       молоко чи кефір — 200 мл

·       знежирений кисломолочний сир — 1 пачка

·       цукор, мед чи сироп — 2 ст. л.

Усі інгредієнти змішати в блендері та розлити по склянках. При подачі можна посипати подрібненими горішками або шоколадною крихтою.

Абрикосово-морквяне смузі

·       морква (велика) — 1 шт.

·       абрикоси — 5 шт.

·       сік або нежирний натуральний йогурт — 1 склянка

·       мед — до смаку 

Моркву й абрикоси вимити, витерти насухо паперовими рушниками. Моркву почистити, порізати шматочками, у абрикосів видалити кісточки. Скласти все у блендер і перебити до гладенької консистенції. Якщо ви хочете більш кремовий смузі, використовуйте йогурт, а не сік. Для пікантної гостринки можна додати трошки свіжого імбиру.

Українські смузі: прості рецепти з локальних продуктів - Фото 1

Яблучне смузі

·       зелене яблуко — 2 шт.

·       шпинат — 1 невеликий пучок

·       мінеральна вода — 1 склянка

Шпинат вимити, підсушити паперовими рушниками. Яблуко помити, почистити від шкірки та кісточок. Скласти все в блендер і перебити до однорідної консистенції.  За бажанням замість шпинату можна використати капусту кале (кейл). 

Українські смузі: прості рецепти з локальних продуктів - Фото 2

Бурякове смузі

·       великий сирий буряк — 1 шт.

·       огірок — 2 шт. 

·       яблука — 2 шт.

·       селера — 2 стебла

Всі продукти вимити, витерти насухо. Буряк, огірки та яблука очистити від шкірки, з яблук видалити насіння. Все нарізати невеликими шматочками та  скласти в чашу блендера. Збити на максимальній швидкості до стану гладенького пюре.

Українські смузі: прості рецепти з локальних продуктів - Фото 3


Теги: готуємо вдома, зелений смузі, українська кухня
Джерело матеріала
loader