Мікс грибів та листкове тісто: рецепт смачного пирога з грибами
Мікс грибів та листкове тісто: рецепт смачного пирога з грибами

Мікс грибів та листкове тісто: рецепт смачного пирога з грибами

«Восени багато хто любить ходити на так зване тихе полювання. Я теж обожнюю збирати гриби, та інколи буває так, що не щастить і зібрати майже нічого не виходить. Тому я вирішив приготувати пиріг з грибами, які завжди можна знайти у магазині — з гливами та печерицями. Вони мають різну структуру та смак, тому страва буде ще смачнішою. Також до цього міксу я додав і трохи білих сушених грибів, які нададуть неймовірного аромату пирогові. Найбільш звичне для нас поєднання — це гриби та цибуля. Я вирішив не відходити від цієї класики, але трохи її видозмінив. Замість ріпчастої цибулі я використав цибулю порей, вона має більш м’яку структуру та ніжніший аромат. А щоб начинка не виявилася занадто вологою, я додав до неї трохи панірувальних сухарів.

Існує багато варіантів приготування смачного пирога з грибами. Мій пиріг з грибами з листкового тіста, але ви можете використати й дріжджове, приготоване власноруч чи вже готове з магазину, як зробив це я за браком часу», — каже Євген Клопотенко

Як замочувати сушені білі гриби?

Всі ми знаємо, що перед використанням білі сухі гриби обов’язково потрібно замочити. Але скільки часу треба замочувати гриби? Тут все залежить від того, яким саме способом гриби були засушені. Якщо це відбувалося під впливом гарячої температури, наприклад, у духовці, тоді час замочування буде довшим, бо структура гриба за такого способу засушування стане більш грубою. Якщо ж гриби сушили за природної температури, вони будуть більш м’які за структурою, відповідно, замочувати їх треба менше за часом. У будь-якому разі, ви завжди можете перевірити гриби руками — якщо вони вже стали досить м’якими, можна починати приготування. Воду, в якій замочувалися гриби, я раджу не виливати, а використовувати у приготування страв, це надасть їм неймовірного аромату, як і у нашому рецепті.

Інгредієнти:

500 г прісного листкового тіста

1 яйце (для змащування тіста)

1 цибуля порей

300 г печериць

300 г глив

50 г сухих білих грибів

2 ст. л. оливкової олії

3-4 ст. л. панірувальних сухарів

1 ч. л. меленого коріандру

до смаку сіль та перець

Рецепт смачного пирога з грибами: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування пирога з грибами. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Якщо ви використовуєте заморожене листкове тісто, заздалегідь перекладіть його з морозильної камери у холодильник, аби потім зручно було розкочувати.

Наріжте 300 г печериць та 300 г глив не дуже дрібними однаковими шматочками, аби вони рівномірно просмажилися.

Відділіть від цибулі порей верхню зелену частину, білу частину наріжте напівкільцями однакової товщини.

У невеличку миску викладіть 50 г сушених білих грибів та залийте водою, замочуйте від 30 хвилин, поки гриби не стануть м’якими. Якщо у вас великі гриби, потім посічіть їх, якщо невеличкі — так і залиште. Воду, в якій замочувалися гриби, поки не виливайте.

Обсмажте на розігрітій пательні з 2 ст. л. оливкової олії цибулю, через кілька хвилин додайте гливи та печериці.

Додайте білі гриби та 3 ст. л. води, в якій замочувалися білі гриби, таким чином пиріг стане ще більш ароматним. Смажте, доки не випарується волога з грибів.

Перекладіть обсмажені гриби із цибулею у миску та додайте 3-4 ст. л. панірувальних сухарів.

Додайте до грибів сіль до смаку та 1 ч. л. меленого коріандру. Перемішайте та залиште трохи охолонути.

Прісне листкове тісто розділіть на дві частини, приблизно на 2/3 та 1/3 від листа. Роз’ємну форму для запікання вистеліть пергаментом.

Більшу частину розкачайте та вистеліть нею форму для запікання, я використовую форму діаметром 26 см.

Краї нижнього пласта тіста повинні виходити за межі форми для запікання, аби зручно було защепити пиріг. Викладіть на тісто грибну начинку.

Накрийте пиріг 1/3 частиною тіста, що залишилося. Защепіть краї пирога, загорнувши тісто, що виступало за межі форми, всередину.

Змастіть пиріг яйцем та проколіть виделкою, аби із парою виходила зайва волога. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин у режимі конвекції.


Теги: готуємо вдома, пиріг, рецепти клопотенка
Джерело матеріала
loader