Готуємо смачні мітболи з телятини
Готуємо смачні мітболи з телятини

Готуємо смачні мітболи з телятини

«Мітболи — чудова кулінарна знахідка, коли бракує часу для приготування їжі. Якщо маєте один універсальний рецепт цієї м’ясної страви, то можете подавати її з картоплею, пастою, рисом чи гречкою. Пропонуємо скуштувати соковиті та ніжні мітболи у нашому варіанті. Ми їх зробили з телячого фаршу у смачному вершковому соусі», — ділиться Євген Клопотенко.

Як приготувати фарш для мітболів

Для фаршу ми обрали телятину. Вона нежирна, тому підійде і для дитячого меню. М’ясо необхідно добре вимісити та відбити, щоб фарш став однорідним. Радимо пропустити його двічі через м’ясорубку, тоді текстура мітболів буде ще ніжнішою. Прянощі додавайте до свого смаку. Тут будуть доречними часник, базилік, кінза чи петрушка.

Як заморозити мітболи

М’ясні кульки — полуфабрикат, який буде у пригоді, зважаючи на швидкий темп сучасного життя.Сформовані мітболи розкладіть на невеличку дощечку з відстанню 2 см один від одного та поставте у морозильну камеру до повного замороження. У нас на це пішло 6 годин. Ми не радимо використовувати тарілку, бо до неї кульки прилипнуть. Мітболи дістаньте, перекладіть в герметичний пакет та зберігайте в морозилці до чотирьох місяців. Готуйте, не розморожуючи.

Як приготувати мітболи з телятини

Інгредієнти:

Для мітболів: 

1 кг телятини

100 мл води 

4 ст. л. пшеничного борошна 

3 ст. л. олії для смаження 

сіль та перець до смаку

Для соусу: 

50 г вершкового масла 82,5%

2 ст. л. борошна 

200 мл вершки 15-20% 

200 мл молока 2,5%

200 г твердого сиру 

зелень кропу та петрушки до смаку

сіль та перець до смаку

Мітболи з телятини: покроковий рецепт

Зробіть фарш для мітболів. Візьміть 1 кг телятини, помийте та зачистьте від плівок та двічі перекрутіть його через м’ясорубку. Додайте до м’яса сіль і перець до смаку та влийте 100 мл холодної води, щоб отримати соковиті кульки. Ретельно вимісіть та відбийте декілька разів. Додайте 4 ст. л. пшеничного борошна та ще раз гарно вимісіть. Сформуйте з фаршу кульки невеличкого розміру, схожі на томати чері.

Обсмажте кульки на пательні з невеликою кількістю олії до золотавої скоринки та перекладіть у форму для запікання. Беріть форму такого розміру, щоб продукт поміщався в один шар.

Зробіть вершковий соус. В сотейнику розтопіть 50 г вершкового масла 82,5% та додайте 2 ст. л. борошна. Все підсмажте до появи легкого горіхового аромату. Як тільки борошно стане коричневого кольору, додайте 200 мл вершків 15-20% та 200 мл молока 2,5%. Ретельно вимішайте віничком, доки не отримаєте однорідний та гладенький соус. Доведіть смак сіллю та перцем. Знімайте з вогню та додайте 200 г твердого сиру, натертого на крупній терці. Перемішайте соус, щоб сир рівномірно розподілився.

Залийте вершковим соусом мітболи в формі для запікання та готуйте в духовці за температури 180 градусів протягом 15-20 хвилин в режимі конвекції чи верхнього та нижнього нагріву. Орієнтуйтеся на появу золотавої скоринки.

При подачі притрусіть мітболи дрібно посіченою зеленню кропу та петрушки. 


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Джерело матеріала
loader