«Я впевнений, що серед вас багато палких прихильників риби. Я теж її дуже люблю і хочу максимально ділитися з вами своєю любов’ю у вигляді страв з риби. Сьогодні мова піде про минтай — дуже корисну рибу із м’яким білим м’ясом, що має неперевершений ніжний смак. Промисел минтая один з найбільших у світі, особливо поширений у штаті Аляска, звідки і потрапляє до нас у замороженому вигляді. Завдяки надшвидкій заморозці минтай Аляски зберігає свою харчову цінність, структуру та смак. Та важливо правильно розморозити минтай, це треба робити при мінімальній плюсовій температурі — в холодильнику або у холодній воді», — радить Євген Клопотенко.
Користь минтая
Чудово, що минтай Аляски не лише смачний, а ще й напрочуд корисний. Завдяки великій кількості вітамінів B6 та B12, які він містить, минтай захищає від проблем із серцем та поліпшує роботу кровоносної системи. Також у цій рибі багато білка, тому її часто використовують, як обов’язковий продукт у високобілкових дієтах, також і завдяки невеликій кількості калорій. Якщо ви хочете тримати свій організм у тонусі, зміцнити імунну систему вживайте минтай хоча б один раз на тиждень — омега-3 кислоти допоможуть вам почувати себе чудово.
Зважаючи на користь минтая, я вирішив приготувати максимально корисну страву — минтай у конверті з овочами та булгуром. Виходить готова повноцінна страва, адже ми запечемо все разом у конверті з пергаменту. Я вирішив використати цілу тушку та поділити її на чотири шматочки, але ви можете взяти і філе, купити готове чи вирізати самостійно. Ще ця страва чудова тим, що можна завжди трохи змінити інгредієнти, все одно буде смачно. Я захотів взяти булгур, та його легко можна замінити на кускус чи гречку, також можна використати абсолютно будь-які овочі. Загалом, я дуже рекомендую вам приготувати цю смачну та корисну страву.
Як приготувати минтай в конверті з булгуром і овочами
Інгредієнти:
200 г булгура
1 тушка минтая
½ солодкого перцю
1 морква (або ½ великої моркви)
6 томатів чері
1 ст. л. соняшникової олії
2 зубчики часнику
400 мл окропу
за смаком сіль і перець
Минтай в конверті з булгуром і овочами: покроковий рецепт
Якщо ви використовуєте заморожену тушку минтая, як зробив я, потрібно попередньо її розморозити. Для цього покладіть її в герметичний зіп-пакет і опустіть в миску з холодною водою. Якщо у вас минтай в упаковці від виробника, можна покласти у воду і в ній. Тут головне, щоб вода не проникала всередину.
Коли риба розморозиться, зачистіть тушку минтая від чорної плівки і залишків нутрощів. Підготуйте всі інші інгредієнти для приготування минтая в конверті з булгуром і овочами. Увімкніть розігріватися духовку.
Розігрійте сотейник з 1 ст. л. соняшникової олії і всипте 200 г булгура. Обсмажте, періодично помішуючи, протягом 1 хвилини.
Залийте 400 мл окропу. Варіть булгур на найменшому вогні 20 хвилин під кришкою.
Морквину очистіть, розріжте навпіл і наріжте середніми напівкільцями. Половину солодкого перцю наріжте тонкими смужками.
Розріжте тушку минтая на чотири частини.
На великий аркуш пергаменту викладіть половину готового булгура. Зверху викладіть половину перцю, моркви і цілих томатів чері.
Викладіть два шматочки риби, скропіть олією, посоліть і поперчіть за смаком.
Загорніть краї пергаменту, щоб вийшла своєрідна «цукерка». Те ж саме повторіть і з другою порцією. Запікайте минтай в конверті з булгуром і овочами 20 хвилин за температури 180 градусів.