Як готувати драглі: рецепт смачного холодця зі свининою
Як готувати драглі: рецепт смачного холодця зі свининою

Як готувати драглі: рецепт смачного холодця зі свининою

«Щоб ви не шукали у словниках, що це за цікаве слово, ми зробили це за вас. Драглі означає практично те саме, що і відомий всім з дитинства холодець. Згущений і охолоджений відвар із подрібненими шматочками м`яса, який після приготування ставиться в холодильник для охолодження», — розповідає Євген Клопотенко.

Коли з`явилися драглі

М`ясні страви в Україні дуже різноманітні. Охолодження — один із методів приготування їжі, який виник ще в період Київської Русі. Звичайно, за часів, коли був відсутній холодильник, драглі готували лише в зимову пору року. Щоб страву охолодити, посуд виносили в комору чи льох. Така їжа була поживною та ситною, і згодом страва міцно закріпилася в меню свят та урочистостей.

Секрети приготування драглів

У давнину драглі згущали виварюванням кісток і хрящів. Процес тривав майже півдня. Сьогодні клейкість бульйону може забезпечити промисловий желатин чи агар-агар. Їх додають у готовий бульйон. Це дозволить значно скоротити час приготування страви.

Щоб м`ясний навар було прозорим, намагайтеся не доводити його до кипіння. Як тільки почне закипати, відразу прикручуйте інтенсивність вогню і варіть далі на низькій температурі.

Коли варите м`ясо, можете покласти в каструлю цілу очищену моркву та шматок кореня селери. Акуратно вийміть їх після приготування навару.

У тарілку або форму з готовою стравою можна покласти листя зеленої петрушки, половинку відвареного яйця. Цей декор надасть страві апетитного вигляду.

Приготуйте соус за нашим рецептом. Він чудово підходить до страви. Хрін можна самостійно натерти з кореня рослини або купити готовий продукт у магазині.

Як приготувати драглі

Складові:

500 г нежирної свинини

2 л води

30 г желатину

2–3 зубчики часнику

3–4 горошини запашного перцю

2–3 лаврові листи

за смаком сіль

Для соусу:

2 зубчики часнику

1/4 гострого перцю чилі

2 ч. л. білого хрону

Рецепт смачного холодця зі свининою: покроковий рецепт

Зачистіть пісну свинину (500 г) від плівок та сухожиль, наріжте невеликими шматками. Залийте водою та доведіть до кипіння. Варіть 2-3 хвилини. Злийте воду і ретельно промийте шматочки свинини.

Знову покладіть м`ясо в каструлю та залийте чистою водою. Додайте 2-3 зубчики розчавленого часнику, запашний перець, лавровий лист і готуйте на малому вогні 1 годину. Наведіть до смаку сіллю.

Дістаньте м`ясо. Розберіть його у волокна у порційні форми або тарілки.

У гарячому бульйоні розпустіть замочений заздалегідь проціджений желатин і залийте розчином форми або тарілки з м`ясом. Коли бульйон охолоне, переставте посуд у холодильник на 2-3 години, щоб драглі застигли.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Джерело матеріала
loader