Готуємо фаршировані галушки: покроковий рецепт
Готуємо фаршировані галушки: покроковий рецепт

Готуємо фаршировані галушки: покроковий рецепт

«Галушки — найтиповіша українська їжа. З юшкою або без, зі сметаною, з прісного тіста — вони якось враз піднімають настрій! Що у нас сьогодні? Галушки? Фаршировані галушки! Від таких взагалі гріх відмовлятися. Тим паче, якщо це галушки за моїм рецептом», — говорить Євген Клопотенко.

Як приготувати фаршировані галушки

Інгредієнти: 

200 г борошна

50 мл молока

2 шт. яйця (або жовток)

100 г фарша (мікс свинини та яловичини)

100 г творогу

20 г вершкового масла

1 цибуля

Зелень (петрушка та кріп — за смаком)

Мускатний горіх мелений — за смаком

Сіль та перець

Галушки фаршировані: покроковий рецепт

Готуємо тісто для галушок. З`єднуємо яйця, кефір, сіль і борошно. Замішуємо м`яке і еластичне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і відправляємо на 20 хвилин в холодильник.

Готуємо начинку для галушок. Фарш з`єднуємо з цибулею, подрібненою зеленню, солимо, перчимо, додаємо подрібнений мускатний горіх, добре вимішуємо. Сир солимо, додаємо подрібнену зелень, перемішуємо.

Тісто дістаємо з холодильника, тонко розкочуємо. Розрізаємо тісто на смужки. Уздовж кожної смужки викладаємо начинку: м`ясну і сирну, верхню частину смужки залишаємо вільною.

Посипаємо щедро зверху подрібненою зеленню. Закриваємо начинку вільною смужкою тіста, щільно заліплюємо. Зайве тісто зрізаємо.

Поділяємо галушки: орієнтуючись на начинку, робимо поглиблення між кожною галушкою. Розрізаємо галушки і заліплюємо їх. Залежно від начинки галушки можна робити різної форми, що допоможе розрізнити їх, коли вони будуть готові.

Ставимо воду на вогонь. Коли вода закипить, кладемо в неї галушки і варимо 4 хвилини.

Готуємо соус. На пательню з рослинною олією викладаємо подрібнену зелень, додаємо 2 ополоника юшки, в якій готувалися галушки. Кладемо шматочок вершкового масла, викладаємо на сковороду відварені галушки. Залишаємо галушки в соусі 2 хвилини.

Готові галушки перекладаємо в миску, зверху посипаємо сиром.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, українська кухня
Джерело матеріала
loader