Готовим вкуснейший винегрет с козьим сыром
Готовим вкуснейший винегрет с козьим сыром

Готовим вкуснейший винегрет с козьим сыром

«Рецептів вінегрету безліч. Я зустрічав варіанти з квасолею, свіжою та квашеною капустою і навіть рибою. А сьогодні я вирішив трішечки видозмінити рецепт класичного вінегрету. Я спробував об’єднати традиційні для цього салату овочі з найніжнішим м’яким козячим сиром. Вийшов просто божественний смак!», — говорить Євген Клопотенко.

Як приготувати вінегрет із козячим сиром  

Інгредієнти:

2 буряка (середніх)

2 моркви (невеликих)

2 солоні огірки (невеликих)

½ червоної цибулі

100 г козячого сиру (м`якого)

2-3 картоплі (середніх)

3-4 ст. л. рослинної олії (ароматної)

3-4 гілочки петрушки

за смаком сіль і перець

Вінегрет із козячим сиром: покроковий рецепт

Буряк (2 шт.) добре помийте і відваріть до готовності. Але я раджу вам все ж запекти його. Так смак буряка розкриється набагато краще, буде більш приємним і насиченим. Якщо вирішили запікати, то загорніть буряк у фольгу і зробіть проколи в декількох місцях. Насипте в ємність для запікання товстий шар солі та зверху викладіть буряк у фользі, так буряк запечеться рівномірно. Запікайте буряки при температурі 180 градусів 1-1,5 години в залежності від розміру буряка.

Моркву (2 шт.) і картоплю (2-3 шт.) теж відваріть або запечіть до готовності. Якщо будете запікати овочі у фользі разом з буряком, то зверніть увагу, що картопля і морква готуються швидше, приблизно 30-40 хвилин. Так що їх потрібно буде дістати з духовки раніше, ніж буряк.

Коли овочі будуть готові, дайте їм охолонути, а потім наріжте великими кубиками. Намагайтеся, щоб розмір кубиків був приблизно однаковим, так смак страви буде більш збалансованим.

Солоні огірки (2 шт.) наріжте приблизно такими ж кубиками, як і інші овочі. Червону цибулю (½ шт.) наріжте тонкими півкільцями.

Змішайте в мисці готові інгредієнти, додайте 3-4 ст. л. ароматної рослинної олії, посоліть і поперчіть за смаком і відправте в холодильник на 30 хвилин, щоб вінегрет настоявся.

При подачі додайте до вінегрету м`який козячий сир (100 г) і подрібнені листя петрушки (3-4 гілочки). Замість козячого сиру можна використовувати бринзу або зовсім відмовитися від нього, але я все ж рекомендую приготувати саме з ним. Виходить зовсім новий ніжний смак.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Джерело матеріала
loader