Повсякденна страва по-новому: рецепт гречки з печерицями та мигдалем
Повсякденна страва по-новому: рецепт гречки з печерицями та мигдалем

Повсякденна страва по-новому: рецепт гречки з печерицями та мигдалем

«Думаю, ви й самі знаєте багато рецептів приготування гречки — із м’ясом, овочами, грибами, приготовану в гарбузі, на мангалі та в горщиках. Мій варіант — гречка з печерицями та мигдалем. До того ж, дієтологи й експерти зі здорового харчування відзначають корисні властивості гречки», — додає Євген Клопотенко.

Чим корисна гречка?

Гречка — це не зерно, а псевдозлак, а точніше — насіння, яке буває декількох видів: власне, гречка, гречана локшина, гречані макарони і борошно. Крупа буває сирою, підсмаженою та пророщеною. Найчастіше все ж використовують підсмажений варіант гречки, який має землисто-горіховий смак і аромат. Утім, в сучасному світі не менш популярна й сира гречка, її ще називають зеленою. У неприготованій гречці в 100 г міститься 343 ккал, 10% води, майже 14 г білка, 71,5 г вуглеводів, 10 г клітковини, і майже 4 г жиру. Гречку можна готувати на сніданок із овочами або молоком.

Гречана крупа — це хороше джерело клітковини, вона має від низького до середнього глікемічний індекс, а рутин у складі сприяє здоров’ю серця та знижує ризик появи раку.

У гречці також міститься марганець — мінерал, необхідний для здорового обміну речовин, залізо, яке є профілактикою анемії та магній, який знижує ризик серцевих захворювань і діабету другого типу. Гречка —це смачний і простий гарнір до м’яса й риби. Достатньо відварити, додати сіль і вершкове масло до смаку. Я, наприклад, експериментую та варю гречку в зеленому чаї.

Як правило, гречку варять на воді, але перед цим її можна трохи підсмажити на сухій пательні. Утім, її можна і зовсім не варити, а залити окропом або яблучним соком без цукру та залишити на 4-5 годин. 

Як приготувати гречку з печерицями та мигдалем

Інгредієнти:

1 склянка гречки

2 склянки води

300 г печериць

1 ріпчаста цибуля

50 г мигдалю

50 г вершкового масла

сіль і перець до смаку

Рецепт гречки з печерицями та мигдалем: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для приготування гречки з печерицями та мигдалем. Візьміть 1 склянку гречки, промийте та відваріть в 2 склянках води.

Далі візьміть ріпчасту цибулю, очистіть і наріжте, а 300 г печериць розріжте на чотири частини. Якщо у вас дрібні печериці, можете залишити цілими.

Порубайте 50 г мигдалю.

На пательні розігрійте 50 г вершкового масла та відправте смажитися цибулю до золотистого кольору.

Далі до цибулі відправте гриби, смажте, щоб зайва волога випарувалася, і вони трохи підсмажилися.

Всипте відварну гречку. Ретельно перемішайте, додайте сіль і перець до смаку.

При подачі посипте рубаним мигдалем.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Джерело матеріала
loader