Брауні з вишнями та маком: незвичний рецепт американського десерту
Брауні з вишнями та маком: незвичний рецепт американського десерту

Брауні з вишнями та маком: незвичний рецепт американського десерту

«Хрумкий зовні та тягучий всередині, брауні просто створений для того, щоб завоювати світ. Так і склалося: десерт виник в Америці, але зараз його можна замовити в багатьох закладах харчування по всьому світу. Традиційно брауні готують великим шматком, а потім розрізають на однакові порційні квадрати. Але тепер можна зустріти й інші форми його подачі, як то у вигляді кексу, торту чи тістечка.

У брауні немає незвичних інгредієнтів, зазвичай, це борошно, шоколад, вершкове масло та цукор. Справа у їх кількості та у почерговості додавання. Радимо перед подачею трішки розігріти брауні в мікрохвильовій печі. Тягуча начинка тане ще більше і це неймовірно смачно», — радить Євген Клопотенко.

Поради щодо приготування брауні з вишнями та маком

Для приготування брауні оберіть справжній чорний шоколад. Він має насичений смак і це в цілому відобразиться на десерті. Вишні використовуйте свіжі, заморожені чи цілі консервовані. Кісточки можна залишити або вийняти, бо без них брауні зручніше вживати. Вершкове масло бажано використати найвищої жирності, 82,5%. А цедру лимона за бажанням замініть цедрою апельсина.

Як приготувати брауні з вишнями та маком

Інгредієнти:

220 г темного шоколаду  не менше 73%

75 г пшеничного борошна 

150 г цукру 

1 ст. л. какао 

1 лимон (цедра)

150 г вершкового масла 82,5%

1 ч. л. розпушувача 

5 яєць

200 г вишень (свіжі або заморожені)

3 ст. л. маку 

¼ ч. л. солі 

Брауні з вишнями: покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для брауні з вишнями та маком. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало кімнатної температури. Якщо використовуєте заморожені вишні, розморозьте їх в сотейнику, аби зайва рідина стекла. Те саме з консервованими. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.

Зробіть парову баню. В нижній каструлі повинно бути стільки води, щоб верхня миска не стикалася з нею. Викладіть у миску 220 г чорного шоколаду та додайте 150 г вершкового масла 82,5%. Інгредієнти повинні розтопитися та об’єднатися. Як тільки це трапилося, зніміть миску з парової бані.

В іншу миску вбийте 5 яєць, додайте 150 г цукру та ¼ ч. л. солі. Змішайте віничком до об’єднання, але не треба сильно збивати. На цьому етапі можуть залишитися крупинки цукру та це нормально.

В миску зі збитими яйцями додайте натерту на дрібній тертці цедру одного лимона.

Тонкою цівкою вливайте суміш з розтопленого шоколаду та вершкового масла в яєчну суміш, мішаючи віничком.

Всипте 75 г пшеничного борошна, 1 ст. л. какао та1 ч. л. розпушувача. Перемішайте віничком.

Всипте 3 ст. л. маку та знову добре перемішайте.

Додайте 200 г вишень та перемішайте все силіконовою лопаткою.

Форму для випікання застеліть пергаментним папером та влийте шоколадну суміш. Ставте випікатися на 35 хвилин за температури 180 градусів в режимі конвекції. Якщо такого немає, вмикайте режим верхнього та нижнього нагріву.


Теги: готуємо вдома, десерт ELLE, рецепти клопотенко
Джерело матеріала
loader