Інгредієнти
- 100 мл молока (1/2 стакана)
- 15 г свіжих дріжджів або 5 г сухих
- 40 г цукру (2 ст. л.)
- 50 г яйця (1 шт)
- 3 г солі
- 250 г борошна (1 стакана)
- 50 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 100 г шоколаду або родзинок (або горіхів)
- Додатково:
- 50 г яйця (1 шт)
* Об'єм стакану - 250 мл
1. Змішуємо трохи тепле молоко, цукор та дріжджі. Накриваємо плівкою та лишаємо на 20 хвилин.
2. Молоко з дріжджами та цукром, додаємо яйце, борошно, сіль. Перемішуємо.
3. Додаємо вершкове масло кімнатної температури. Вимішуємо тісто як показано у відео.
4. Перекладаємо тісто на стіл, продовжуємо його вимішувати на столі. Воно має стати гладким, еластичним, однорідним. Цей процес займає приблизно 7-10 хвилин.
5. Залишаємо тісто в мисці. Накриваємо рушником і залишаємо на 1.5 години.
6. Тісто підійшло. Виймаємо його з миски і додаємо шоколад. Перемішуємо. Розділяємо тісто на 9 шматочків приблизно по 65 грамів.
7. Формуємо булочки як показано у відео. Викладаємо їх на деко з пергаментом. Булочки будуть зростати, тому викладаємо на відстані один від одної. Накриваємо рушничком і лишаєио на 1 годину, щоб тісто підійшло.
8. Беремо яйце або довток с молоком (1:1) та змащуємо булочки.
9. Відправляємо тісто в розігріту до 180 градусів духовку з обдувом на 18-20 хвилин.
10. Булочки готові!