«Недарма курка — один з найбільш улюблених видів м’яса серед українців. Вона ніжна, смачна та проста в приготуванні. Сьогодні зробимо найкращі у світі запечені курячі стегна з ягідним соусом! Ми вибрали для соусу малину, але ви можете експериментувати та обирати й поєднувати будь-які інші ягоди до смаку. Чудово пасуватиме до курки шовковиця, ожина або смородина. Можна готувати як зі свіжих ягід, так і взяти заморожені», — радить Євген Клопотенко.
Як зробити хрустку скоринку на курці?
Коли ми готуємо курячі гомілки в духовці, чи будь-яку іншу частину курки, одна з головних умов апетитної та смачної страви — хрустка золотава скоринка. Щоб наші запечені курячі стегенця вийшли саме такими, треба дотримуватися кількох правил. По-перше, обсушіть м’ясо паперовими рушниками, аби позбавити його зайвої вологи. По-друге, трохи змастіть гірчицею, це зробить колір ще більш привабливим. По-третє, обов’язково розігрійте духовку до потрібної температури заздалегідь. І останнє — викладайте курячі стегна у форму для запікання так, аби вони не лежали впритул одне до одного.
Як приготувати запечені курячі стегна
Інгредієнти:
6 курячих стегон
1 ст. л. американської гірчиці
4 гілочки чебрецю
2 зубчики часнику
Для соусу:
100 г малини
50 мл червоного сухого вина
1 ст. л. цукру
1 дрібка солі
Запечені курячі стегна: покроковий рецепт
Розігрійте духовку до 190 градусів. На дно форми для запікання викладіть листочки 2-х гілочок чебрецю. Зверху покладіть курячі стегна, посоліть та поперчіть до смаку.
Змастіть стегна американською гірчицею, вам знадобиться приблизно 1 ст. л. Очистьте 2 зубчики часнику та розчавіть пласкою стороною леза ножа, додайте у форму до курки. Зверху викладіть ще 2 гілочки чебрецю.
Поставте форму в розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин, щоб утворилася хрумка золотава скоринка.
Для соусу викладіть у сотейник 100 г малини. Влийте 50 мл червоного сухого вина, додайте 1 ст. л. цукру і дрібку солі. Доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин. Перетріть соус через сито, аби позбутися кісточок.
Подавайте запечені курячі стегна з малиновим соусом.