Сьогодні готуємо одну з улюбленіших закусок серед італійок — карпаччо з артишоків. Вам знадобиться зовсім небагато продуктів, щоб зробити цю небанальну та дуже естетську страву на швидку руку.
Інгредієнти:
4 артишоки
1 лимон + 1/2 лимона
2 ст. л. оливкової олії
8 листочків м`яти
20 г пармезану або сиру грана падано
Приготування:
Вичавіть перший лимон. У великій мисці змішайте лимонний сік з водою та кількома кубиками льоду. З артишоків видалити перші два ряди листя. Гострим ножем зрізати верхівки листя й тонко нарізати серцевини. Одразу занурюємо їх у крижану воду з лимоном.
Вичавити 1/2 лимона. Злити воду з артишоків і змішати їх з оливковою олією, лимонним соком, сіллю і перцем. Залишити маринуватися на 10 хвилин у прохолодному місці. Дрібно нарізати м`яту, натерти пармезан або грана падано.
Подавати артишоки, посипавши їх м`ятою та натертим сиром.