Тож від початку грудня запровадив смачну благодійну ініціативу “Крафтовий сирник добра”.
Об’єднавши охочих доєднатися до добрих справ, бренд надав учасникам свою продукцію й організував приготування сирників. Кожен випікав за своїм рецептом, а потім авторські смаколики тішили мешканців великих міст.
Спочатку це був Львів. 9 грудня з 30 кг сиру “Молокія” зробили 8 смачних варіантів сирників: львівський, тернопільський, польський, бандерівський, з родзинками й шоколадом, від Молокії, Андрія тощо. Усі страви, куди кухарі вклали свою любов і прагнення творити добро, передали діткам-сиротам, щоб потішити їх до дня Святого Миколая.
А 26 грудня благодійний захід відбувся в Києві. Ідейним натхненником наступних шедеврів став Андрій Магалецький, який долучив до створення улюбленої українцями страви відомих ресторанних шефів – Тетяну Дяченко та Олександра Яроша. В результаті 15 кг смаколиків відправилися військовим у столичний шпиталь. А щоб наші герої швидше поновлювали сили, Молокія додатково передала йогурти, смузі та кисломолочний сир.
На цьому ініціатива не завершується. Далі пригощатимуть й творитимуть добрі справи у Тернополі. А тоді свою чергу чекатимуть інші міста України.
Відчути смак новорічних див можна, приготувавши на свято один з варіантів фірмових сирників вдома. Сьогодні пропонуємо рецепт від Андрія Магалецького.
Фото: pixabay.com
ЛЬВІВСЬКИЙ СИРНИК
Інгредієнти:
- 700 г кисломолочного сиру (9%)
- 3 яйця
- 100 г цукру
- по 50 г масла (82%) та сметани (20%)
- 30 г манки
- по 50 г родзинок і цукатів
- по 25 г арахісу й волоських горіхів
Для шоколадної глазурі
- по 63 г чорного (75%) і молочного шоколаду
- 113 г вершків (30%)
- 14 г масла.
Спосіб приготування.
- Перетерти через сито сир.
- Збити окремо жовтки та білок й додати у підготовлену масу. Туди ж – сметану, розтоплене масло, цукор, манку, ретельно перемішати лопаткою чи в блендері.
- Підсмажити на сухій розігрітій сковорідці арахіс. Замочити родзинки, щоб вони розбухли, а потім просушити рушником.
- Арахіс, родзинки, подрібнені цукати й горіхи всипати у тісто й перемішати.
- Викласти у змащену маслом форму, розрівняти й впікати 10 хв. за температури 180 ⁰С, а далі 20 хв. – 160 ⁰С.
- Потім дати сирнику пів години охолонути й поставити в холодильник на годину. У цей час розтопити на водяній бані шоколад, постійно помішуючи.
- Додати масло, а коли воно розтане – вершки й ретельно перемішати. Головне – не дати глазурі закипіти, тому готувати її треба на повільному вогні.
- Полити сирник глазур'ю, за бажанням посипати зверху кокосовою стружкою, свіжими фруктами, цукатами.
- І знову повернути в холодильник на 15–20 хв.