Восени, в час, коли українці на своїх городах викопують картоплю, приходить час цього картопляного пирога. А чому? Тому що в процесі того самого копання відбраковується певна кількість пошкоджених чи інших некондиційних бульб, яких сам Боженько велів швиденько прилаштувати у смачні страви. Найбільше поширені регіони приготування такого пирога: Карпати, Прикарпаття, Волинь та Полісся,. Отже, готуємо українську страву беці у духовці.
ПРИГОТУВАННЯ:
Почищені картоплю, цибулю та часник натерти на дрібній тертці, як на деруни. При цьому чергуйте картоплю та цибулю, щоб картопля не почорніла.Вмішати сметану, борошно, яйця. Приправити сіллю та перцем.
Деко розміром 20х30 см змастити половиною вершкового масла, Випікати за температури 200*С приблизно 15 хвилин, а далі змастити рештою аершкового масла і випікати ще приблизно 15 хвилин до готовності.
Найкраще смакує, якщо подати з підсмаженою цибулею, чи з підсмаженим до шкварків салом із прожилками м'яса, чи сиром розтертим зі сметаною та зеленню, чи із підпалкою (мачанкою).