Лазання болоньєзе з селерою та червоним вином
Лазання болоньєзе з селерою та червоним вином

Лазання болоньєзе з селерою та червоним вином

Сьогодні ми приготуємо одну з найпопулярніших страв в Італії, яка сподобалася гурманам у всьому світі — лазанью. Щоб вона була ще смачніша, ми додамо до неї стебла селери й трохи червоного сухого вина. Це ідеальна вечеря, яку можна приготувати досить швидко.

Лазання болоньєзе з селерою та червоним вином - Фото 1

Інгредієнти:

12–14 аркушів тіста для лазаньї

Для соусу болоньєзе:

400 г м`ясного фаршу

1 зубчик часнику

1 морква

50 г шинки

2 стебла селери

2 ст. л. оливкової олії

150 мл червоного сухого вина

750 мл томатного соусу

сіль, перець

Для соусу бешамель:

50 г вершкового масла

50 г борошна

750 мл молока

Спосіб приготування:

Соус болоньєзе: очистить часник і моркву, подрібніть їх із шинкою та селера. У сотейнику розігрійте оливкову олію та обсмажте в ній протягом 5 хвилин суміш із шинки та овочів. Додайте фарш і залиште на вогні на 10 хвилин, а потім влийте вино. Коли вино закипить, додайте томатний соус, сіль та перець. Гасіть на слабкому вогні протягом 1 години.

Соус бешамель: розтопіть у каструлі вершкове масло, зніміть з вогню, додайте муку, збийте віночком, влийте молоко і перемішайте до отримання однорідної маси. Постійно помішуючи, нагрівайте соус на повільному вогні до загусання. За 2-3 хвилини до готовності посоліть і додайте мускатний горіх.

Прогрійте духовку до 180 °С. Змастіть олією простору прямокутну форму. Викладіть в неї поряд 2 листки тіста, змастіть соусом болоньєзе, потім соусом бешамель. Чергуйте шари. Останній лист лазаньї змастіть соусом бешамель. Запікайте протягом 30 хвилин до золотистої скоринки.


Джерело матеріала
loader