Смачний салат з фетою, буряком та шпинатом
Смачний салат з фетою, буряком та шпинатом

Смачний салат з фетою, буряком та шпинатом

«Хоч буряк і вважають більш зимовим овочем, з ним можна готувати смачні страви увесь рік. Ось і салат зі шпинатом і буряком — це завжди доречно. Свіжі зелені листочки чудово поєднуються із відвареним чи запеченим буряком, ніжною фетою та насінням, яке додає різноманіття текстур. Особливого шарму додає ароматна соняшникова олія. Це ідеальна страва для смачного обіду у колі рідних чи друзів», — розповідає Євген Клопотенко.

Поради з приготування салату зі шпинатом і буряком

Над цим рецептом можна експериментувати та шукати свій смак, трохи змінюючи інгредієнти. Буряк ми відварювали, але за бажанням його можна запекти у духовці, так він теж чудово розкриється у страві. Просто помийте овоч, загорніть у фольгу та покладіть у розігріту до 180 градусів духовку на 1,5-2 години, в залежності від розміру. Також можна замінювати й види сиру — смачно буде з сиром із блакитною пліснявою чи м’яким козячим. Буряк чудово поєднується із горіхами, тому ви можете замінити ними смажене гарбузове насіння, якщо раптом не маєте його.

Як приготувати салат зі шпинатом та буряком

Інгредієнти:

120 г шпинату

1 середній варений буряк

120 г фети

1 ст. л. смаженого гарбузового насіння

1 зубчик часнику

2 ст. л. ароматної соняшникової олії

сіль до смаку

Салат зі шпинатом та буряком: покроковий рецепт

Ретельно помийте середній буряк від піску. Не очищуючи його від шкірки, покладіть у велику каструлю та залийте водою. Додайте дрібку солі та варіть на середньому вогні протягом 1,5-2 годин. Перевіряйте готовність виделкою чи ножем, вони мають легко входити у буряк.

Помийте 120 г шпинату та просушіть паперовими рушниками. Хвостики з листочків ми не обрізали, але ви за бажанням можете це зробити.

Готовому буряку дайте трохи охолонути, а потім наріжте слайсами. Можна обрати й будь-яку іншу форму нарізки, як вам більше до вподоби. Зубчик часнику дрібно посічіть чи пропустіть через прес.

Викладіть у миску нарізаний буряк, часник, листочки шпинату. Наріжте 120 г фети невеличкими кубиками чи покришіть руками, додайте до салату.

Всипте 1 ст. л. гарбузового насіння, посоліть до смаку та полийте салат 2 ст. л. ароматної соняшникової олії, перемішайте.


Джерело матеріала
loader