Пиріг із вишнею із швидкого листкового тіста
Пиріг із вишнею із швидкого листкового тіста

Пиріг із вишнею із швидкого листкового тіста

Просіяне борошно швидко розтерти із нарізаним дуже холодним маслом до крихти. Жовтки перемішати зі сметаною та оцтом, сполучити з крихтою і швидко замісити тісто (буквально з'єднати в одну велику кулю і більше не місити). Загорнути у плівку і відправити у холодильник на 12 годин.
Розділити тісто на 2 частини і розкачати кожну у тонкий пласт розміром 25х35 см. Зручно розкачувати такі коржі на пергаменті і переносити у форму разом з пергаментом.
Викласти одну розкачану частину тіста у форму. білки збити з цукром до стійкої піни і викласти її рівномірно на розкачаний пласт. Згори розкласти заморожену вишню (не розморожувати) і злегка втиснути її у білки.
Згори накрити другою частиною тіста і часто поколоти виделкою. Випікати за температури 200*С 20-25 хвилин до золотавого кольору.

Джерело матеріала
loader