Лосось — це універсальна та смачна риба, яка не лише наповнена поживними речовинами, але й пропонує чудову основу для різноманітних смакових профілів. Але не забувай його маринувати, оскільки це допомагає наповнити лосось вибухом смаку. У цій статті ми ділимося шістьма простими маринадами для лосося, які покращать страви з цієї рибки та змусять смакові рецептори захотіти більше.
Незалежно від того, чи ти смажиш лосось на грилі, запікаєш чи смажиш на сковороді, ці прості маринади допоможуть створити апетитні страви з лосося, які неодмінно вразять тебе та твоїх гостей.
1. Гострий лимонно-кроповий маринад для лосося
Інгредієнти:
- 1/4 склянки свіжого лимонного соку
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки подрібненого свіжого кропу
- 2 зубчики часнику, подрібнити
- Сіль і перець до свого смаку
Інструкції:
У мисці змішай лимонний сік, оливкову олію, подрібнений кріп, подрібнений часник, сіль і перець. Поклади філе лосося в неглибоку тарілку і полий маринадом, переконавшись, що вони добре покриті. Дай лососю замаринуватися в холодильнику принаймні 30 хвилин перед приготуванням.
2. Солодкий і пряний кленово-соєвий маринад для червоної риби
Інгредієнти:
- 1/4 склянки кленового сиропу
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка діжонської гірчиці
- 1 чайна ложка меленого імбиру
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- Дрібка пластівців червоного перцю (за бажанням)
Інструкції:
У маленькій мисці змішай кленовий сироп, соєвий соус, діжонську гірчицю, подрібнений імбир, подрібнений часник і пластівці червоного перцю (за бажанням). Збий, поки добре не змішується. Помісти лосось у пластиковий пакет, який можна закривати, і залий його маринадом. Закрий пакет і обережно помасажуй, щоб забезпечити рівномірне покриття лосося. Дай йому промаринуватися в холодильнику принаймні 1 годину перед приготуванням.
Порада: кленовий сироп можна замінити рідким або розтопленим медом.
3. Свіжий і пікантний маринад з цитрусових й трав для риби
Інгредієнти:
- Сік 1 апельсина
- Сік 1 лимона
- Сік 1 лайма
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки подрібненої свіжої зелені (наприклад, петрушка, базилік або кінза)
- 2 зубчики часнику, подрібнити
- Сіль і перець до свого смаку
Інструкції:
У мисці змішай апельсиновий сік, лимонний сік, сік лайма, оливкову олію, подрібнену зелень, подрібнений часник, сіль і перець. Збий, поки добре не з’єднається. Помісти філе лосося в неглибоку миску і залий їх маринадом. Залиш лосось маринуватися в холодильнику принаймні на 1 годину, щоб аромати злилися разом.
4. Як маринувати лосось в соусі теріякі
Інгредієнти:
- 1/4 склянки соєвого соусу
- 2 столові ложки меду
- 1 столова ложка рисового оцту
- 1 столова ложка кунжутної олії
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 1 чайна ложка меленого імбиру
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю (за бажанням для згущення)
Інструкції:
У маленькій каструлі змішай соєвий соус, мед, рисовий оцет, кунжутну олію, подрібнений часник і подрібнений імбир. Нагрівай на середньому вогні, періодично помішуючи, поки суміш не закипить. За бажанням змішай кукурудзяний крохмаль з невеликою кількістю води, щоб утворилася кашка, а потім додай її в соус, щоб він загус. Дай соусу охолонути. Залий філе лосося охолодженим маринадом і постав в холодильник мінімум на 1 годину перед приготуванням.
5. Вершково-трав’яний йогуртовий маринад для лосося
Інгредієнти:
- 1/2 склянки простого грецького йогурту
- 2 столові ложки подрібненої свіжої зелені (наприклад, кропу, петрушки або шніт-цибулі)
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- Сіль і перець до свого смаку
Інструкції:
У невеликій мисці змішай грецький йогурт, подрібнену свіжу зелень, лимонний сік, подрібнений часник, сіль і перець. Перемішуй до повного змішування. Помісти філе лосося в неглибоку тарілку і змасти маринадом з йогурту, переконавшись, що вони рівномірно покриті. Охолоджуй принаймні 30 хвилин перед приготуванням.
6. Маринад з паприкою і лаймом для риби на грилі
Інгредієнти:
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 столова ложка соку лайма
- 1 чайна ложка копченої паприки
- 1/2 чайної ложки меленого кмину
- 1/2 чайної ложки порошку чилі
- 1/4 чайної ложки часникового порошку
- Сіль і перець до свого смаку
Інструкції:
У невеликій мисці змішай оливкову олію, сік лайма, копчену паприку, мелений кмин, порошок чилі, часниковий порошок, сіль і перець. Поклади філе лосося в пластиковий пакет, який можна закривати, і залий їх маринадом. Закрий пакет і обережно помасажуй, щоб лосось був покритий маринадом. Перед приготуванням дай йому замаринуватися в холодильнику принаймні 30 хвилин.
Прояви трошки креативності й отримаєш страву, навіть кращу ніж у ресторані!
Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.