Готуємо віденський штрудель із яблуками та ромом
Готуємо віденський штрудель із яблуками та ромом

Готуємо віденський штрудель із яблуками та ромом

«Легке золотисто-коричневе тісто, кислі яблука, ромові родзинки, кориця, хрусткі, просочені вершковим маслом хлібні крихти. Саме таким має бути ідеальний штрудель. Таким його готують у Відні у придворній пекарні замку Шенбрунн. Ви обов`язково повинні спробувати саме цей штрудель з яблуками — і тільки після того, як відчуєте його нереальний смак, зрозумієте, що це справжнє щастя. Тож спеціально для вас я привіз із Відня рецепт найкращого у світі штруделю», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати віденський штрудель з яблуками

Інгредієнти:

250 г борошна

3 г солі

1 яйце

100 мл теплої води

20 мл рослинної олії

Для начинки:

400 г яблук

50 г цукру

сік чверті лимона

50 г вершкового масла

100 г панірувальних сухарів

50 г родзинок

2 мл ромової есенції

2 щіпки кориці

Віденський штрудель з яблуками та сухарями: покроковий рецепт:

Готуємо тісто. Беремо борошно, сіль, яйце, теплу воду та олію. З`єднуємо всі інгредієнти в мисці та добре вимішуємо. Повинно вийти м`яке тісто, що не липне. Скочуємо тісто в кулю, змащуємо олією і даємо йому спокій на 20-30 хв. На рушнику, присипаному борошном, розкочуємо тісто, щоб надати форму прямокутника. Потім кулаками на вазі (над рушником) розтягуємо тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За потреби розкочуємо тісто на столі з борошном.

Готуємо начинку. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і обсмажуємо в ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішуємо цукор та корицю. Обсмажені панірувальні сухарі з`єднуємо з сумішшю цукру та кориці, додаємо яблука, нарізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію та лимонний сік.

Духовку розігріваємо до 190 градусів. Начинку викладаємо на край розтягнутого тіста та акуратно згортаємо штрудель за допомогою рушника. Змащуємо штрудель і лист розтопленим вершковим маслом. Випікаємо до золотаво-коричневого кольору. Після випікання знову змащуємо штрудель розтопленим маслом.


Джерело матеріала
loader