Сезон груш у самому розпалі. Пропонуємо насолоджуватися ними у свіжому вигляді або балувати близьких дивовижними стравами з цими смачними та корисними фруктами. Сьогодні готуємо клафуті з грушами та горгонзолою, і нехай вас не лякає безліч інгредієнтів. Це рецепт, який впорається кожен.
Інгредієнти:
600 г груш
120 г коричневого цукру
30 г цукрового піску
2 яйця + 2 жовтки
250 мл сметани
250 мл молока
60 г порошку для приготування флана
30 г вершкового масла
1 ст. л. меленої кориці
1 ст. л. чаю Ерл Грей
1 стручок ванілі
100 г сиру горгонзолу
Спосіб приготування клафуті:
Молоко доведіть до кипіння, всипте чай та покладіть стручок ванілі. Дайте настоятися 10 хв, процідіть.
Коричневий цукор з`єднайте з корицею та перемішайте.
Духовку прогрійте до 180 °С. Форму змастіть вершковим маслом та посипте цукровим піском, викладіть нарізані кубиками груші.
З`єднайте яйця, жовтки та ароматизований корицею коричневий цукор. Суміш для приготування флана розчиніть у молоці, додайте сметану та яєчну суміш. Збийте, залийте одержаним тістом фрукти, запікайте 40 хв. Викладіть шматочки горгонзоли поверх клафуті, посипте коричневим цукром. Відразу подавайте.