Слойки з яблуками, сиром та ваніллю: простий рецепт
Слойки з яблуками, сиром та ваніллю: простий рецепт

Слойки з яблуками, сиром та ваніллю: простий рецепт

Сьогодні разом з українською food-блогеркою Яною Станішевською готуємо елементарний і при цьому неймовірно смачний десерт, який можна приготувати нашвидкуруч.

«Шарки з яблуками та сиром готуються швидко, запікаються дуже швидко, а з`їдаються блискавично», — попереджає Яна Станішевська.

Нам знадобиться:

280 г борошна

200 г сиру

1 яйце

70-80 г цукру

7 ст. л. рослинної олії

10 г розпушувача

1/2 палички ванілі або 1/5 ч. л. екстракту ванілі

Начинка:

0,5 кг яблук

2 ст. л. цукру

25 г вершкового масла

Починаємо з тіста:

Перетираємо блендером сир з цукром до гладкої однорідної маси (можна через сито 2-3 рази), потім додаємо яйце, ваніль та олію.

Все перемішуємо (це можна робити навіть ложкою), всипаємо борошно та розпушувач. Перед цим дуже раджу борошно просіяти — тісто виходить легше. Вимішуємо тісто хвилини 4, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник, поки готуємо начинку.

Начинка:

Яблука очищаємо та нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді обсмажуємо яблука з цукром на вершковому маслі: я все закидаю одночасно на гарячу сковорідку. Випарюємо вологу з яблук хвилин 7. Коли яблука стають м`якими, а ви, проводячи лопаткою по сковорідці, не бачите від них соку — начинка готова.

Тісто ділимо на 4 частини та скачуємо кожну в кульку. Кульки розкочуємо тонко, у мене виходять коржики приблизно розміром з тарілку. Розрізаємо кожен коржик на 4 частини, робимо надрізи та загортаємо начинку.

Нічим не змащуємо, одразу відправляємо у духовку. У звичайній духовці випікаємо 20 хвилин (деко ставимо на нижній рівень).

У тісті сир не відчувається взагалі, і таке відчуття, що воно дріжджове. Начинки можуть бути будь-які: наприклад, зливу або інжир, сир із родзинками або густе повидло (яке не тече, інакше пригорятиме).

Смачного!


Джерело матеріала
loader