Готуємо українську страву: гороховий суп із реберцями
Готуємо українську страву: гороховий суп із реберцями

Готуємо українську страву: гороховий суп із реберцями

«Цей рецепт стане чудовим обідом для великої компанії. Нейтральний смак гороху чудово доповнять копчені реберця. А як зробити реберця з димком у домашніх умовах, я розповім вам у цьому рецепті», — каже Євген Клопотенко.

Інгредієнти для горохового супу:

150 г гороху

200 г картоплі

500 г свинячих реберців

4 гілочки чебрецю (свіжі або сухі)

2 слайси кореня селери для бульйону

1 лавровий лист для бульйону

1 морква для бульйону

1 цибуля для бульйону

1 зубчик часнику для бульйону

Стебло петрушки для бульйону до смаку

Запашний перець горошком для бульйону до смаку

Сіль та перець для бульйону до смаку

Гілочка фруктового дерева до смаку

Базилік за смаком

Як приготувати гороховий суп з реберцями:

Горох промиваємо та замочуємо на пару годин.

Поки горох замочується, готуємо бульйон з овочів та м`яса. Обсмажуємо цибулю, моркву, корінь селери та реберця (100 г) на розпеченій сковороді до гарної скоринки.

Закладаємо м`ясо та овочі в каструлю з холодною водою (2,5-3,5 л.). Солимо, додаємо лавровий лист, зубчик часнику, стебла петрушки та варимо після закипання 20 хвилин.

Дістаємо з бульйону овочі та м`ясо, бульйон проціджуємо.

Готуємо реберця: змащуємо рослинною олією, солимо і рясно перчимо. За бажанням, їх можна попередньо обсмажити. Викладаємо на лист, додаємо гілочки чебрецю. Зверху викладаємо фруктові гілочки — вони повинні пригоряти та надавати реберцям «димка». Можна брати гілочки будь-якого фруктового дерева, у мене вишневі.

Накриваємо реберця фольгою і відправляємо в духовку на 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення знімаємо фольгу і даємо їм підрум`янитися.

Горох відправляємо в бульйон та варимо його 10 хвилин.

Додаємо нарізану кубиком картоплю та варимо ще 10 хвилин. Чим більше картоплі в супі, тим густішим він буде.

Додаємо в суп м`ясо та фруктову гілочку, варимо до готовності гороху та картоплі.

Під кінець додаємо листя базиліка.

Дістаємо із супу реберця. Суп перемелюємо у блендері до стану пюре. Готувати — це просто!


Джерело матеріала
loader