Готуємо улюблений десерт британської королівської родини
Готуємо улюблений десерт британської королівської родини

Готуємо улюблений десерт британської королівської родини

Уже понад 200 років члени британської королівської родини обожнюють десерт, який був особливо популярним в епоху правління королеви Вікторії (1837-1901). Королева була одним із найуспішніших правителів Англії. Протягом її правління країна досягнула культурного і промислового процвітання. До того ж Вікторія була щасливою в особистому житті — більше 20 років вона прожила у шлюбі із принцом Альбертом і залишила короні аж дев’ять спадкоємців.

Відомо, що Її Величність була ще тою гурманкою! Під час пізнього сніданку або 5-годинного чаювання Вікторія просила подавати її улюблений десерт — бісквіт із полуничним джемом, малиною та вершками. З того часу страва стала неймовірно популярною у Британії. Уже понад 200 років британці надають перевагу полунично-вершковому бісквіту і не готові зраджувати йому з іншими десертами.

Пропонуємо приготувати популярне тістечко у себе вдома і потішити рідних королівським десертом. Для цього вам знадобиться всього 30 хвилин часу і гарний настрій. 

Бісквіт королеви Вікторії

Інгредієнти (для 5-6 порцій):

Вершкове масло 250 г

Цукор 250 г

Борошно 250 г

Розпушувач 8 г

Яйця 4 шт.

Цедра лимона

Ванільний екстракт 2 ч. л.

Малина, полуничне варення, збиті вершки або маскарпоне до смаку

Приготування:

1.У глибокій посудині змішати вершкове масло і цукор. Збити міксером до появи однорідної суміші.

2.Додати яєць і збивати ще протягом однієї хвилини.

3.Додати борошно, розпушувач, ваніль і цедру лимона. Тісто готове!

4.Змастити форму для випікання вершковим маслом і заповнити тістом. Запікати при температурі 190 градусів протягом 25 хвилин.

5.Готовий корж залишити охолонути. Потім розрізати на дві рівні частини.

6.У глибокій мисці з`єднати джем і малину, залишивши кілька ягід для прикраси. Помастити готовим ягідним кремом коржі.

7. Верхній корж змастити вершками або маскарпоне.

8. Прикрасьте десерт свіжими ягодами та цукровою пудрою. Смачного!


Джерело матеріала
loader