Дуже смачний тарт з лимонним курдом та меренгою: покроковий рецепт
Дуже смачний тарт з лимонним курдом та меренгою: покроковий рецепт

Дуже смачний тарт з лимонним курдом та меренгою: покроковий рецепт

Шматок свіжоспеченого кисло-солодкого тарта може стати ідеальним супутником вашого післяобіднього чаювання. Ми допоможемо приготувати справжній шедевр кулінарного мистецтва.

Дуже смачний тарт з лимонним курдом та меренгою: покроковий рецепт - Фото 1

Для приготування тіста нам знадобиться:

• Олія вершкове 125 г

• Пудра цукрова 90 г

• Яйце 1шт.

• Борошно 225 г

Для приготування меренги нам знадобиться:

• Білок 100 г

• Цукор 180 г+ вода 50г

• Ваніль, лимонна кислота (або фреш), цедра лимона натерта

Дуже смачний тарт з лимонним курдом та меренгою: покроковий рецепт - Фото 2

Спосіб приготування:

Почнемо з тіста. Для цього блендером або кухонним комбайном збиваємо розм`якшене масло із цукровою пудрою 5-7 хвилин, додаємо яйця і збиваємо ще 1 хвилину — в обох випадках ніяких бризок навколо та ідеально збита маса на виході. Після цього додаємо борошно і перемішуємо не більше 30 секунд, загортаємо в плівку і відправляємо на 1 годину в холодильник. Охолоджене тісто розгортаємо в пласт завтовшки 1 см і випікаємо при 170 градусах рівно 15 хвилин.

З цукру та води починаємо варити сироп. Коли температура досягне 100 градусів, збиваємо білок блендером (з додаванням кислоти). Уварюємо сироп до 120 градусів, потім вливаємо його тонким цівком у білок, що збивається, додаємо ваніль і натерту цедру. Потім продовжуємо збивати, доки маса не охолоне.

Для курду желатин замочуємо у воді. На водяній бані збиваємо віночком суміш із цедри, соку, цукру та яєчних жовтків — коли температура досягне 83 градуси — суміш стане пишною і ущільнюється. Додаємо желатин та знімаємо з вогню. Продовжуємо періодично перемішувати, поки маса трохи охолоне, а потім додаємо до неї розм`якшене вершкове масло.

Для подачі потрібно покласти на випечене тісто підготовлений курд, зверху відсадити меренгу, яку бажано обпалити за допомогою пальника для ніжної рум`яної скоринки на верхівці тарта.

Смачного!


Джерело матеріала
loader