Сьогодні разом із зірковою українською фітнес-тренеркою Анітою Луценко ми приготуємо неймовірно смачну та дієтичну страву, яка сподобається і дорослим, і дітям. Запечена фета з томатами робиться елементарно і досить швидко — просто ідеальний рецепт на кожен день!
Для приготування фети із запеченими овочами знадобляться:
Фета (30%) — 200 г
Помідори чері (звичайні) — 200 г
Часник — 2 зубчики
Оливкова олія — 2 ст. л.
Каперси (за бажанням) — 15 г
Трави сушені — до смаку
Сіль морська та перець — до смаку (але враховуйте, що сир уже солоний)
Етапи приготування:
На розігрітій сковороді обсмажуємо на олії крупно нарізаний часник. Через хвилину додаємо помідори (ріжемо залежно від того, що ми хочемо отримати — соус чи великі шматочки). Солимо, перчимо та обсмажуємо до першої м`якості. Вимикаємо вогонь.
У форму для випікання викладаємо сир, зверху додаємо помідори, трави та випікаємо до першої золотистої скоринки в духовці (попередньо розігрітої до 200°C).
Використовуйте цю страву як доповнення до салатів, овочів гриль, сендвічу або пасти. Це може бути сніданок, перекус чи обід. Але пам`ятайте, у період схуднення варто вживати не більше 30-40 г сиру на добу.