Додаток до салатів, овочів гриль та пасти: готуємо запечену фету з томатами
Додаток до салатів, овочів гриль та пасти: готуємо запечену фету з томатами

Додаток до салатів, овочів гриль та пасти: готуємо запечену фету з томатами

Сьогодні разом із зірковою українською фітнес-тренеркою Анітою Луценко ми приготуємо неймовірно смачну та дієтичну страву, яка сподобається і дорослим, і дітям. Запечена фета з томатами робиться елементарно і досить швидко — просто ідеальний рецепт на кожен день!

Для приготування фети із запеченими овочами знадобляться:

Фета (30%) — 200 г

Помідори чері (звичайні) — 200 г

Часник — 2 зубчики

Оливкова олія — 2 ст. л.

Каперси (за бажанням) — 15 г

Трави сушені — до смаку

Сіль морська та перець — до смаку (але враховуйте, що сир уже солоний)

Етапи приготування:

На розігрітій сковороді обсмажуємо на олії крупно нарізаний часник. Через хвилину додаємо помідори (ріжемо залежно від того, що ми хочемо отримати — соус чи великі шматочки). Солимо, перчимо та обсмажуємо до першої м`якості. Вимикаємо вогонь.

У форму для випікання викладаємо сир, зверху додаємо помідори, трави та випікаємо до першої золотистої скоринки в духовці (попередньо розігрітої до 200°C).

Використовуйте цю страву як доповнення до салатів, овочів гриль, сендвічу або пасти. Це може бути сніданок, перекус чи обід. Але пам`ятайте, у період схуднення варто вживати не більше 30-40 г сиру на добу.


Джерело матеріала
loader