«Айва, запечена з картоплею, — чудовий гарнір для м`ясних страв. Просто запечена картопля вже трохи набридла. А ось поєднання кислуватої айви з картоплею звучить привабливо. На додаток з ароматним часником та розмарином виходить неймовірно смачна страва, яка прикрасить будь-який стіл», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати айву, запечену з картоплею
Інгредієнти:
800 г картоплі
400 г айви
3 ст. л. оливкової олії
2-3 гілочки розмарину
1 головка часнику
сіль до смаку
Айва, запечена з картоплею: покроковий рецепт
Розігрійте духовку до 180 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву. Картоплю (800 г) очистить, вимийте та наріжте великими часточками.
Айву (400 г) вимийте і розріжте на часточки такого самого розміру, як і картопля.
Змішайте у великій місткості для запікання всі інгредієнти, посоліть і поперчіть до смаку.
Додайте 2-3 гілочки розмарину, голівку часнику, розрізану навпіл поперек, і оливкову олію (3 ст. л.). Добре перемішайте та запікайте в духовці протягом 30-35 хвилин до готовності картоплі.