«Комусь цей рецепт може здатися складним, але запевняю вас, що шоколадний брауні — це одна з найпростіших випічок, які тільки можна уявити. Класичний рецепт шоколадного брауні я вирішив доповнити ароматною цедрою апельсина та хрустким горіховим пралине. Вийшло ідеально! Додайте і ви шоколадний брауні з апельсиновою цедрою до своєї кулінарної книги», — розповідає Євген Клопотенко.
Як приготувати шоколадний брауні з апельсиновою цедрою
Інгредієнти:
150 г чорного шоколаду
50 г борошна
100 г цукру
10 г какао
цедра 1 одного апельсина
80 г вершкового масла
5 г розпушувача для тіста
3 яйця
Для пралине:
30 г цукру
100 волоських горіхів
Шоколадний брауні з апельсиновою цедрою та праліне: покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці розтопіть шоколад та масло на водяній бані. Перемішайте до одержання однорідної консистенції. Відставте убік і дайте охолонути.
2. У глибокій місткості збийте яйця з цукром, доки маса не стане щільною та однорідною.
3. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем та порошком какао. Змішайте з розтопленим шоколадом до отримання однорідної маси.
4. Введіть шоколадну суміш у яєчну суміш і обережно перемішайте до отримання однорідної консистенції. Додайте цедру апельсина і ще раз перемішайте.
5. Форму для запікання застелите фольгою, змастіть її вершковим маслом і влийте тісто. Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, поки поверхня не візьметься скоринкою і не почне тріскатися. Дістаньте з духовки і дайте охолонути повністю, не виймаючи з форми.
6. Приготуйте горіхове праліне. Горіхи трохи подрібніть (можна просто пройтися ними дерев`яною качалкою), викладіть на сковороду і підсмажте протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Додайте цукор і зачекайте, поки він не перетвориться на карамель. Постійно помішуйте. Як тільки цукор розтане, викладіть суміш на шмат пергаменту, накрийте його другим шматком пергаменту і не сильно розкотіть качалкою — повинен вийти млинець. Дайте охолонути та покришіть. Подавайте брауні разом з горіховим праліне.