Прості страви для різдвяного святкового столу
Прості страви для різдвяного святкового столу

Прості страви для різдвяного святкового столу

Коли мова йде про приготування святкових страв, зазвичай магія Різдва різко закінчується. Навіть якщо живеш сама і святкуватимеш самостійно, готувати в холодні зимові вечори так не хочеться. Або взагалі ситуація на мільйон: не вмієш готувати суперскладні різдвяні страви, які готувала бабуся, а смачненьким поласувати кортить. Якщо ти шукаєш прості різдвяні страви, ти у правильному місці: наша стаття саме для тебе!

І не забудь перейти на наш різдвяний адвент-календар! Щодня ми публікуємо найцікавішу інформацію, яка допоможе підготуватись до Різдва, або ж просто розважитись. Клацай на банер і читай більше:

Рецепти закусок на Різдво

Закуски зазвичай готувати дуже легко, саме тому їх полюбляють додавати до святкових столів. Тому почнемо саме з них.

Шашлички Капрезе

Знадобляться: маленькі кульки моцарели; помідори черрі; свіже листя базиліка; бальзамічний оцет.

Наколи на невеликі шпажки помідори черрі, складений лист базиліка та кульку моцарели. Розклади шпажки на сервірувальному посуді, наприклад, на таці. Полий бальзамічним оцтом безпосередньо перед подачею.

Діп зі шпинату та артишоків

Знадобляться: 1 чашка нарізаного шпинату (свіжого або замороженого); 1 банка сердечок артишоку, зціджених і подрібнених; 1 стакан майонезу; 1 стакан сметани; 1 чашка тертого сиру Пармезан; 1 чашка подрібненого сиру моцарела.

Розігрій духовку до 175°C. У мисці змішай шпинат, серцевини артишоку, майонез, сметану, пармезан і моцарелу. Переклади суміш у форму для запікання і випікай 25-30 хвилин до появи пухирців і золотистого кольору.

Фаршировані шампіньйони

Знадобляться: великі шапочки грибів-шампіньйонів; вершковий сир; панірувальні сухарі; часниковий порошок; подрібнена петрушка.

Видали ніжки з грибів і відклади. Змішай вершковий сир, панірувальні сухарі, часниковий порошок і подрібнену петрушку в мисці.
Начини шапочки грибів вершково-сирною сумішшю. Випікай при 190°C 15-20 хвилин, поки гриби не стануть м’якими.

Основні страви на Різдво: рецепти для тих, кому ліньки готувати

Доповнимо святковий стіл основною стравою. Вона має бути одна, максимум — дві (якщо за столом збереться багато людей), щоб не перевантажувати смакові рецептори: як твої, так і гостей. І у нас є для тебе декілька непоганих і дуже простих в приготуванні рецептів.

Запечена курка з травами

Знадобиться: ціла курка; свіжа зелень (розмарин, чебрець, шавлія); вершкове масло; сіль і перець.

Розігрій духовку до 163°C. Натри курку маслом, сіллю і перцем. Помісти свіжу зелень у порожнину. Можна додати також овочі: моркву, картоплю. Смаж, доки внутрішня температура не досягне 74°C: міряти температуру курки треба спеціальним термометром для м’яса.

Прості страви для різдвяного святкового столу - Фото 1

Шинка в медовій глазурі

Знадобиться: шинка з кісткою; мед; коричневий цукор; діжонська гірчиця.

Розігрій духовку до 163°C. Надріж шинку, створивши ромбоподібний візерунок. Змішай мед, коричневий цукор і діжонську гірчицю, щоб отримати глазур. Змасти шинку глазур’ю та запікай, доки внутрішня температура не досягне 60°C.

Вегетаріанський фарширований перець

Знадобиться: солодкі перці; варений рис; квасоля; кукурудза; тертий твердий сир; цибуля, часник, кмин, порошок чилі.

Болгарський перець розріж навпіл і видали насіння. Змішай варений рис, квасолю, кукурудзу, тертий твердий сир, пасеровану цибулю, часник, кмин і порошок чилі. Начини сумішшю перець і запікай, поки перець не стане м’яким.

Гарніри на різдвяний стіл: приготувати може навіть дитина

До основної страви потрібні ще й гарніри. Двох-трьох гарнірів має вистачити на невеликий святковий стіл, щоб гості були ситі. Ми зібрали для тебе декілька рецептів гарнірів на різдвяний стіл. Приготувати їх дуже просто, і навіть не треба багато мучитись і стояти над плитою.

Картопляне пюре з часником та сиром

Знадобиться: картопля; вершкове масло; молоко; тертий твердий сир; часниковий порошок; сіль та перець.

Картоплю відвари до готовності, потім розітри з маслом і молоком, додай сир і перемішуй доки суміш добряче не змішається. Вмішай в пюре часниковий порошок, сіль і перець до свого смаку. Готово!

Морква в кленовій глазурі

Знадобиться: морква; кленовий сироп; оливкова олія; сіль і перець до свого смаку.

Змішай моркву з оливковою олією, сіллю та перцем. Смаж до готовності, а потім полий кленовим сиропом перед подачею.

Журавлинно-апельсиновий соус

Знадобиться: журавлина (свіжа або заморожена); апельсинова цедра; цукор; апельсиновий сік.

Розбий журавлину в кухонному комбайні. Змішай з апельсиновою цедрою, цукром і апельсиновим соком.

Прості страви для різдвяного святкового столу - Фото 2

Рецепти простих десертів на Різдво

Ну і як же без солодкого? Можна просто замовити різдвяні тортики чи кекс, а можна приготувати простенькі десерти. Вони смачні, солодкі, і при цьому приготувати їх дуже легко.

М’ятний шоколад

Знадобиться: темний шоколад; м’ятні льодяники; горіхи (мигдаль, волоські).

Розтопи темний шоколад і виклади його на деко, застелене пергаментом. М’ятні льодяники подрібни на крихту. Посип м’ятними цукерками й горіхами. Постав в холодильник до застигання, потім розріж на шматочки й подавай до чаю.

Імбирне печиво

Знадобиться: борошно, імбир, кориця, харчова сода; вершкове масло, коричневий цукор, патока; яйце, екстракт ванілі.

Змішай сухі інгредієнти. Окремо змішай вершкове масло, цукор, патоку, яйце та ваніль. Розкачай тісто, виріж форми й випікай до золотистого кольору. Можна прикрасити кольоровою глазур’ю, якщо маєш бажання.

Ці прості страви ти зможеш приготувати в себе вдома і насолодитись різдвяним смаком та настроєм без додаткових складнощів.




Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.

Джерело матеріала
loader