Українець їздить містом на блакитному дивані
Українець їздить містом на блакитному дивані

Українець їздить містом на блакитному дивані

Інженер Аркадій Фішман сконструював диван на колесах. Відео, як він їздить на ньому містом Заліщики на Тернопільщині, стало популярним улітку, зараз чоловік протестував диван у зимових умовах, повідомляє Суспільне.

«Акумулятор трохи охолонув, і зменшилась його потужність. Можна вдягнути протектор на передні колеса, щоб він впевнено себе поводив на кризі. А так, його робота мене задовольняє», — зазначає Фішман.

До повномасштабного вторгнення Росії він жив із сином у Слов’янську, де працював інженером-технологом машинобудування, створював верстати. Винайшов і планував запатентувати інтроцикл — засіб пересування у вигляді великого колеса, водій поміщається всередині.

Після початку великої війни Фішман із сином виїхав із Донеччини. Вирішив зупинитися на Тернопільщині. «Це територіально безпечне місце… Фрукти-овочі вирощують. Багато теплиць. Я вирішив в Заліщиках робити овочеві закрутки», — пояснює він.

За його словами, справжній диван не можна поставити на колеса, він розвалиться. Ця конструкція лише виглядає як канапа, вона зібрана з дошок. Важіль керування, який повертає передні колеса, прихований.

«Коли я кажу, що спрямовую його силою думки, люди мені вірять, бо важеля не бачать», — зазначає чоловік.

Конструкція працює на акумуляторі від електричного велосипеда потужністю 450 Вт. Диван може рухатися зі швидкістю до 10 км/год.

На виготовлення дивану витратив до трьох тисяч гривень. Електрообладнання взяв зі інтроциклу, свого попереднього виробу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Джерело матеріала
loader