Зимовий десерт: вологий апельсиновий кекс рецепт кексов в духовке без молока
Зимовий десерт: вологий апельсиновий кекс рецепт кексов в духовке без молока

Зимовий десерт: вологий апельсиновий кекс рецепт кексов в духовке без молока

«Цей кекс дуже простий у приготуванні, і за інгредієнтами все максимально доступно», — каже українська food-блогерка Яна Станішевська.

Для приготування знадобиться:

2 апельсини (цедра двох апельсинів і склянка апельсинового фрешу)

2 склянки борошна

150 г цукру/цукрової пудри

4 яйця

10 г розпушувача

110 г вершкового масла

Для просочення:

Цедра 1 апельсина, 1 склянка цукру та 1 склянка води

Покроковий рецепт кексу:

Збиваємо яйця в пухнасту піну (маса збільшиться приблизно у 2 рази) і починаємо у 2-3 етапи вводити цукор або цукрову пудру (на вибір).

Потім вводимо м`яке вершкове масло і все знову збиваємо міксером, потім розпушувач, через хвилинку — склянку соку і цедру і в самому кінці вводимо борошно. Все добре збиваємо та відправляємо у форму.

Випікаємо кекс 40-50 хвилин за 180°C, перевіряємо готовність зубочисткою.

Поки випікається кекс, робимо сироп для просочення. Для цього змішуємо цукор, воду, цедру, ставимо на маленький вогонь і уварюємо до рідкого меду (у мене на все це пішло хвилин 15).

Дістаємо кекс із духовки, даємо охолонути хвилин 15 і заливаємо прямо у формі сиропом. В ідеалі кекс залишити на ніч, хай просочується, але й години три теж зійде. Якщо готуєте вранці, до вечора просто немає сил дотягнути — гарантую вам.

Прикрашати як душі завгодно. Приємного чаювання!


Джерело матеріала
loader