«Чим би порадувати себе та близьких на сніданок? Адже звична вівсянка та омлет уже набридли. Так ось, я вам зараз розповім, як урізноманітнити свій ранок тостом з пастою з авокадо та глазунею. Такий бутерброд божественно смачний і наповнить вас зарядом енергії на цілий день!», — каже славнозвісний український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Як приготувати тост з пастою з авокадо
Інгредієнти для приготування тосту з авокадо:
2-4 скибочки хліба (вибір хліба за вами);
25 г вершкового масла;
1 авокадо;
½ ч. л. карі;
1 ст. л. лимонного соку;
3-5 гілочок кропу;
2 ст. л. рослинна олія;
2-4 шт. яєць (за кількістю тостів);
до смаку сіль та перець.
Тост з пастою з авокадо та глазунею: покроковий рецепт
1. Скибочки хліба (2-4 шт.) підрум`яньте на сковороді з невеликою кількістю вершкового масла (25 г).
2. Приготуйте пасту з авокадо. Авокадо (1 шт.) розріжте навпіл. Видаліть кісточку за допомогою ножа.
3. Виберіть м`якоту авокадо в миску. Намагайтеся вибрати стиглий авокадо, інакше м`якуш буде твердим і пасту неможливо приготувати. Якщо випадково ви взяли авокадо, що не достиг, дайте йому трохи полежати, через день-два він дозріє.
3. Додайте до м`якоті авокадо трохи карі (½ ч. л.).
4. Кріп добре промийте, обсушіть і відокремте стебла. Зелень дрібно порубайте. Додайте до авокадо кріп та сік лимона (1 ст. л.).
5. Потім додайте олію (2 ст. л.) і трохи солі.
6. Добре розімніть вилкою і перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в масі. Паста з авокадо готова. До речі, її можна приготувати з вечора та залишити у холодильнику. Тільки обов`язково накрийте харчовою плівкою, щоб вона торкалася пасти. Так її поверхня не потемніє, окислюючись на повітрі.
7. На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії підсмажте яєчню. Посоліть білок і поперчіть жовток до смаку. Готуйте глазуню на тихому вогні протягом 3-4 хвилин, щоб жовток залишався рідким, а білок повністю схопився.
8. Зберіть бутерброд. Тост рясно змастіть пастою з авокадо.
9. Поверх пасти з авокадо обережно викладіть глазуню. Подавайте негайно.