У Відні учні української школи провели екскурсію місцями, де жив Іван Франко
У Відні учні української школи провели екскурсію місцями, де жив Іван Франко

У Відні учні української школи провели екскурсію місцями, де жив Іван Франко

Учні 10-А класу Української суботньої школи у Відні відвідали місця, де жив Іван Франко, коли приїхав до австрійської столиці у 1894 ріці здобувати докторський ступінь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці школи.

У Відні учні української школи провели екскурсію місцями, де жив Іван Франко - Фото 1

Їхня подорож розпочалася з вулиці Wipplingerstraße, де в будинку № 26 поет тривалий час жив, а також пізніше ще не раз тут зупинявся. Тут при вході, над аркою, встановлено пам'ятну табличку з написом: «В цьому домі жив у 1894 році великий поет та учений Іван Франко».

«Далі вузенькими вуличками, якими, мабуть, ходив на навчання Іван Якович, школярі пішли у Віденський університет. Там серед значної кількості монументів знайшли – і нашому поетові», – йдеться в дописі.

У Відні учні української школи провели екскурсію місцями, де жив Іван Франко - Фото 2

Зауважується, що на знак пошани до Великого українця учень Михайло Френкель розказав напам'ять «Гімн» («Вічний революціонер...»).

Останнім місцем подорожі була церква святої Варвари, де поряд стоїть пам'ятник Каменяреві.

У Відні учні української школи провели екскурсію місцями, де жив Іван Франко - Фото 3

«Ми щиро вдячні людям, які зберегли й бережуть пам'ять про генія нашого народу. Ця екскурсія для Української суботньої школи (Українська суботня школа у Відні) стала початком нової традиції – ходити шляхами відомих земляків. Для нас дуже важливо мати можливість доторкнутися до нашої історії, до нашого коріння», – подякували у школі.

Нагадаємо, Українська суботня школа у столиці Австрії підбила підсумки конкурсу малюнків за мотивами робіт відомого українського художника Івана Марчука та оголосила імена переможців.

Фото: Українська суботня школа у Відні / Фейсбук



Джерело матеріала
loader