Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin
Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin

Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin

Україна попри війну бере участь в одній з найбільших і найпрестижніших виставок туристичної галузі - ITB Berlin 2024, яка відбувається у столиці ФРН 5 - 7 березня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Слоган консолідованого стенда нашої країни  - «Україна тут» (Ukraine is here). На ньому представлені Державне агентство розвитку туризму, кілька міст (Київ, Чернівці, Харків, Запоріжжя, Ужгород), а також Ukrainian Hotel & Resort Association.

Україна бере участь у Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ
Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin - Фото 1Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin - Фото 2Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin - Фото 3Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin - Фото 4Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin - Фото 5Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin - Фото 6Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin - Фото 7Україна презентувала свій потенціал на Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin - Фото 8

«Україна за час повномасштабної війни вже вдруге бере участь у виставці. Ми наразі маємо використовувати всі майданчики, аби нагадувати світу про те, що відбувається. Українці захищають Європу від того, щоби тут не було війни», - зазначила голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, наголосивши, що Україна продовжує вибудовувати партнерства зі світовою туристичною спільнотою

У перший день виставки держагентство підписало тристоронній меморандум про співпрацю з Berlin Tourismus & Kongress GmbH і Управлінням туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації. Документ передбачає довгострокове партнерство між Києвом та Берліном задля відновлення туристичної галузі України, а також промоцію українських туристичних територій серед мандрівників з ФРН та збільшення туристичних потоків між двома країнами.

Читайте також: Внаслідок війни втрати у секторі культури та туризму становили $19,6 мільярда - Шмигаль

Також відбулася презентація - спільно з міжнародною незалежною маркетинговою і комунікаційною агенцією FINN Partners - документального фільму про те, як війна вплинула на туристичну галузь України.

У межах виставки проведено низку переговорів, зокрема з міністром спорту та туризму Славоміром Нітрасом. До українського стенда завітали також представники оргкомітету виставки, керівництво Берліна, колеги з інших держав.

Загалом у виставці, яка проходить у Берлінському виставковому центрі, беруть участь понад 5500 експонентів зі 170 країн і регіонів.



Джерело матеріала
loader