Всупереч усталеній думці, пісні страви можуть бути дуже смачними. Редакція ELLE.UA зібрав список пісних страв, які можна приготувати нашвидкуруч. Усі ці страви потішать навіть найвибагливіших гурманів і допоможуть зберегти відчуття ситості надовго.
Три пісні сніданки нашвидкуруч
Пісний зелений смузі від Сінді Кроуфорд
Інгредієнти для улюбленого зеленого смузі Сінді Кроуфорд:
Мигдальне молоко — ½ склянки
Заморожений банан — 1/3
Свіжий шпинат — 1 склянка
Свіжа м`ята — 10 листочків
Протеїн — 1 ч.л.
Пучок свіжої зелені — 2 ч.л.
Щіпка натурального какао
Спосіб приготування зеленого смузі:
Змішайте всі інгредієнти в блендері до однорідної консистенції.
Отриману суміш перелийте в склянку і посипте какао.
Тост із гуакамоле
Приготування тосту з авокадо займає максимум 10 хвилин, тому варто спробувати приготувати цей пісний сніданок за рецептом Аніти Луценко.
Інгредієнти для пісного тосту з авокадо:
Авокадо: 2 шт.
Цілозерновий хліб: 300 г
Помідор: 1 шт.
Лимон: до смаку
Оливкова олія: 1 ч.л.
Перець чилі: 10 г
Часник: 1/2 зуб.
Цибуля ріпчаста: 20 г
Етапи приготування пісного тосту з авокадо:
На розігрітій сковороді без олії обсмажуємо хліб 2-3 хвилини з кожного боку до хрусткої скоринки;
Авокадо чистимо і ріжемо кубиками, цибулю кришимо дрібно, часник давимо і дрібно ріжемо, чилі чистимо від зерен і дрібно ріжемо (чилі краще додати спочатку менше, а пізніше, якщо буде потреба, додати ще);
У блендері змішуємо всі зазначені інгредієнти разом з олією і соком лимона (до смаку). Доводимо до однорідної консистенції;
Помідори ріжемо кубиками та додаємо в готовий гуакамоле, перемішуємо все разом;
Хліб ріжемо на 4 частини та кожен шматочок змащуємо готовим гуакамоле.
Вівсянка з чорносливом і спеціями
Якщо під рукою не виявилося фруктів і горіхів, не тільки корисною, а й надзвичайно смачною звичайну вівсяну кашу зроблять сухофрукти та прянощі. Ми можемо використовувати та суміш сухофруктів, і окремий чорнослив або, наприклад, інжир. Усе залежить від того, наскільки щільним ви звикли робити свій пісний сніданок.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці — 1 склянка
Вода — 2,5 склянки
Соєве або будь-яке інше рослинне молоко — 1/2 склянки
Заправка для пісного сніданку:
Суміш сухофруктів — велика жменя
Мед і тростниковий цукор — до смаку
Мускатний горіх, кориця — до смаку
Приготування пісного сніданку:
1. Заливаємо пластівці разом із вимитими сухофруктами (без кісточок) водою на ніч.
2. Вранці додаємо до суміші корицю та мускатний горіх і ставимо варитися на середній вогонь 6 хвилин, потім додаємо молоко і варимо ще 5 хвилин.
3. Під час подачі кожну порцію вівсянки приправляємо медом або цукром. За бажанням можна полити молоком.