/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fd6110500990bedcb619a434302756f0b.jpg)
Пісна страва: пиріг з горошком і цибулею за 20 хвилин
«Цей рецепт я вирішив присвятити тим, хто дотримується посту або просто не їсть м`яса. Але не подумайте, м`ясоїдам цей смачнючий пиріжок теж припаде до душі. Я дуже люблю такі поєднання солодкого і солоного смаків. Свіжі нотки горохово-м`ятного пюре я доповнив дивовижно смачним цибулевим варенням — вийшло просто божественно. Обов`язково приготуйте цей пиріг із горошком і цибулею!», — каже талановитий український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Інгредієнти для пісного пирога:
листкове заморожене тісто — 300 г
заморожений зелений горошок — 150 г
м`ята — 4 гілочки
цибуля — 2 шт.
цукор — 2 ст.л.
Сіль, перець (до смаку)
Оливкова олія (для смаження)
1 яйце (для змащування тіста)
Як приготувати пісний пиріг із горошком
Листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі. Горошок перекладіть у невелику каструльку, залийте водою, доведіть до кипіння і проваріть 2 хвилини. Злийте воду, перекладіть горошок у чашу блендера, додайте листочки м`яти, сіль і перець до смаку і перебийте до однорідного стану.
Цибулю очистьте, поріжте півкільцями й обсмажте на сковороді з оливковою олією, поки вона не стане прозорою. Зменште вогонь до мінімуму, додайте цукор і тушкуйте, поки він не карамелізується. Розігрійте духовку до 180 градусів.
На розморожене тісто викладіть горохову начинку і зробіть бортики завтовшки 1 см. Зверху на горох викладіть карамелізовану цибулю, бортики змастіть збитим яйцем і відправте запікатися в духовку на 15-20 хвилин.
Готувати — це просто!
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F58a1885b7d45bb3e640d07a800ba84af.jpg)
Елтон Джон засудив уряд Великої Британії за плани навчати ШІ на музиці та творчому контенті
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fea237bd2c65fb61a446d7c1c5f5c1e62.jpg)
Трамп каже, що Тейлор Свіфт "більше не гаряча" після його заяви, що ненавидить її
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F72d4a51a4f2629842a4e7be854213a8c.jpg)
Яким вийшов український павільйон на Венеційській архітектурній бієнале: розповідають куратори
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fbd0cba1b277fb00076fed6593c8315af.jpg)
Померла українська мовознавиця Марія Плющ
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fcf7ecdb90340418160429a13de2735f0.jpg)
Найкрасивіші пари на Met Gala 2025 року. Топ-5
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F9b722ac43760f6ab6594d97578464d51.jpg)
FUTURESPECTIVE 2025: що потрібно знати про фотохудожницю Аліну Прісіч
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fb99f25610a2da80c908c6d69a27e4e32.jpg)