Цього тижня в проєкті гастрономічних вражень «ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом» на кухні GAGGENAU готуватиме Катерина Ефімчук — хед-шеф ресторану Wine Love.
Ніжні сирники без борошна — корисна, легка та дуже смачна страва. До неї також підійде ароматна кава, яку зварить Володимир Задірака — засновник, співвласник та ідейний натхненник ONE LOVE coffee, Wine Love та Monthang Tea Space.
Інгредієнти для приготування:
Сир кисломолочний — 800 г
Цукор — 0,125 г
Яйця — 5 шт. (жовтки)
Ванільна паличка (екстракт ванілі або ванільний порошок)
Манна крупа для панірування
Топлене масло (або масло гхі) для смаження
Сметана з чорносливом та горіхами:
Сметана 15% — 300 г
Чорнослив — 60 г
Мед — 6 г
Волоський горіх — 5 г
Спосіб приготування:
Сирники: кисломолочний сир перетираємо через сито. Жовтки змішуємо з цукром та ваніллю, перемішуємо до однорідності та розчинення цукру. У сирну масу додаємо яєчну суміш, замішуємо тісто. Формуємо кульки по 20 грамів, обвалюємо в манній крупі, відправляємо в морозильну камеру або холодильник. Перед подачею смажимо на сковорідці з невеликим вогнем, додаємо розтоплене вершкове масло. Знімаємо зі сковорідки, кладемо на серветку.
Сметана з чорносливом: чорнослив промиваємо. Горіхи підсушуємо. Чорнослив та горіхи дрібно нарізаємо, змішуємо зі сметаною та медом.
Інші деталі — у відео, а всі інгредієнти — у WINETIME. Нехай смакує!