Вафельний торт — заборонений десерт для всіх, хто дотримується посту. Однак, ніхто не заважає приготувати його у веганській версії без молока, масла та яєць. Цей корисний десерт здивує вас своїм неймовірним смаком і не завдасть шкоди фігурі.
«До моменту переходу на веганство, коли в вітрині я бачила цей десерт, одразу виникало бажання його з’їсти. Класика, в смаку якої я була впевнена. Днями згадала про цей торт і перше, що спало на думку — фінікова карамель. Купила готові вафлі з простим, веганським складом, зробила добру карамель та ганаш. Готово! Це дуже смачно», — розповідає українська food-блогерка Ганна Пундак.
Готуємо пісний десерт без молока, масла та яєць
Інгредієнти для приготування вафельного торта:
7 вафельних коржів
Крем:
100 г мигдалю чи мигдалевої пасти
300 г фініків без кісточок
3 ст.л. сиропу агави
2 ст.л. кокосової олії
2 ч.л. ванільного екстракту
Щіпка солі
Ганаш:
4 ст.л. кокосової олії
4 ст.л. какао
2 ст.л. сиропу агави
Приготування корисного десерту:
1. Мигдаль підсмажити на сухій пательні.
2. Фініки промити, залити чистою водою і довести до кипіння.
3. Мигдаль зблендувати до консистенції пасти. Це можна зробити, наприклад: в кавомолці чи потужному блендері. Якщо немає такої можливості, тоді варто купити вже готову мигдалеву пасту.
4. Поєднати всі компоненти у блендері до однорідної маси. При потребі додати трішки води в якій варились фініки. Готовим кремом перемастити коржі, верх торта залишити сухим (для нього готуємо ганаш).
5. Ганаш. В банячку розтопити кокосову олію, додати какао і перемішати. Зняти з вогню і після додати сироп — ретельно перемішати. Полити верхній корж торта.
6. Готовий десерт найкраще залишити на 5-8 годин, щоб коржі добре просочились.